Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ακραία προσβολή της Δημοκρατίας εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου απο τον υιό Μπαλτάκο(Vid) Πρόσβαλε τον θεσμό την πειθαρχία και την εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ

 Σε διαθεσιμότητα ο Δημήτρης Μπαλτάκος
Άγριο επεισόδιο με χειροδικίες και ύβρεις διαδραματίστηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στον 1ο όροφο της Βουλής έξω από το γραφείο του κ. Π. Μπαλτάκου μεταξύ του υιού του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος υπηρετεί στα ΟΥΚ και με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες χτυπώντας με κλωτσιές τις πόρτες των γραφείων της ΧΑ. Μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έριξε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο χαστούκια στον βουλευτή κ. Αρβανίτη,

μπουνιές στον βουλευτή κ. Κούζηλο και χειροδίκησε κατά του βουλευτή κ. Ματθαιόπουλου ρίχνοντας του κλωτσιές. Ταυτόχρονα επιτέθηκε εναντίων όλων με ακατονόμαστες ύβρεις.

Το περιστατικό έντασης έληξε μετά από την ψύχραιμη παρέμβαση της ασφάλειας της Βουλής, αλλά και του ίδιου του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Σε διαθεσιμότητα ο Δημήτρης Μπαλτάκος


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την απαράδεκτη συμπεριφορά του υιού Μπαλτάκου στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, o oποίος επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον πρώτο όροφο της Βουλής, υπηρετεί στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών.



Το περιστατικό στην Ολομέλεια
Το τι έγινε στους διαδρόμους της Βουλής, μεταφέρθηκε και στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας, καθώς περνούσε τυχαία από το σημείο. «Δεν γνωρίζω πως ξεκίνησε. Ήταν έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου» είπε και συνέχισε: «Αυτό που αντίκρισα για όσα λεπτά παρακολουθούσα ήταν σκηνές πρωτοφανείς, με ξυλοδαρμούς που μόνο στο Φαρ Ουέστ παρακολουθούμε. Να διερευνηθεί από το φρούραρχο. Αυτό που είδα και άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με το Κοινοβούλιο. Ούτε με τις χειρότερες στιγμές των γηπέδων με τους χούλιγκαν».

Από την πλευρά της ΝΔ, η κυρία Σοφία Βούλτεψη ξεκαθάρισε ότι το καταδικάζει και σημείωσε ότι «όποιος παρεκτρέπεται σε τραμπουκισμό θα παραπεμφθεί. Υπάρχει ατομική ευθύνη και ενδεχομένως και οικογενειακή ευθύνη».
Αρτέμης Ματθαιόπουλος: «Ζητώ την παραίτηση όλης της κυβέρνησης»
Σε δηλώσεις του στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης της Ζούγκλας, o βουλευτής Σερρών και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και τόνισε ότι υπόλογοι, σχετικά με τις αποκαλύψεις, δεν είναι μόνο οι υπουργοί δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική γνήσια αντιπολιτευτική αντιμνημονιακή δύναμη κι επειδή θεωρεί ότι του κλέβει τα ποσοστά, θέλει να μας κλείσει στη φυλακή. Επιτέλους σε αυτή τη χώρα να αρχίσουμε να λέμε την αλήθεια, το πρόβλημά τους είναι όχι ότι είπε όσα είπε ο Μπαλτάκος, αλλά ότι αυτά αποκαλύφθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το επεισόδιο της επίθεσης του γιου του Μπαλτάκου, ανέφερε ότι η ασφάλεια της Βουλής δεν έκανε τη δουλειά της καθώς θα έπρεπε να τον έχει συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία για την εγκληματική του πράξη, ενώ τόνισε ότι θα υποβάλλει μήνυση.








Το βίντεο από το επεισόδιο στη Βουλή τραβήχτηκε από κινητό και δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Παραπολιτικά