Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Βρωμάει CIA στις χώρες τις Ευρώπης

Δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ: τα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν χαρακτηριστικό αποτύπωμα της CIA
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζώρτζ Μαππ (George Mapp) που ειδικεύεται στην έρευνα της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και σε θέματα ασφαλείας, θεωρεί πολύ λογικό βήμα εκ μέρος των ΗΠΑ να διοργανώσουν την προσωπική επίσκεψη του διευθυντή της CIA Τζων Μπρένναν στην Ουκρανία στα πλαίσια του γεωπολιτικού παιχνιδιού που αναπτύσσεται τώρα γύρω από τη χώρα αυτή.
Νωρίτερα ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι τα όργανα της τάξεως της Ουκρανίας πήραν απόφαση περί διεξαγωγής της ειδικής επιχείρησης στα ανατολικά της χώρας μετά τη συνάντηση με τον Μπρένναν. Μια πηγή από τα ουκρανικά όργανα της τάξεως ανέφερε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ότι ο Μπρένναν το Σάββατο έφτασε στο Κίεβο και συναντήθηκε με τους επικεφαλής των οργάνων αυτών πριν ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας για την έναρξη της ειδικής επιχείρησης κατά των οπαδών της ομοσπονδίας στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Μαππ στα σχόλια στο πρακτορείο RIA NOVOSTI αποκάλεσε την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία "άκρως σημαντική και λεπτή παρτίδα σκάκι την οποία παίζουν όλες οι αναπλεκόμενες πλευρές ". Σύμφωνα με τα λόγια του, ένας από τους στόχους των ΗΠΑ είναι η απόσπαση της προσοχής της Ρωσίας από την κρίση της Συρίας, ενώ η Μόσχα αντιτιθέμενη στη Δύση μπορεί να δείξει σε όλο τον κόσμο και πρώτα από όλα σε όλες τις χώρες BRIK’S ότι είναι σε θέση να επιφέρει ζημιά στην αμερικανική οικονομία και το συνάλλαγμα.

"Με βάση τις αιτίες που ανακοινώθηκαν, η έκβαση της παρτίδας αυτής θα έχει τεράστια σημασία και επιπτώσεις, είναι απολύτως λογικό ότι ο διευθυντής της CIA Τζων Μπρένναν αποφάσισε αυτοπροσώπως να επισκεφτεί την Ουκρανία ", είπε ο Μάππ. Θεωρεί ότι ο Μπρένναν πραγματικά επισκέφτηκε το Κίεβο, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν έχει άμεσες επιβεβαιώσεις από τις πηγές του.

Όπως είπε ο Μαππ "πολύ πιθανό η CIA να έχει άμεση σχέση με τη διοργάνωση και διεύθυνση των συλλαλητηρίων από την αρχή ". "Το ουκρανικό σενάριο που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μερικών μηνών, έχει χαρακτηριστικό αποτύπωμα της CIA ", ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος. Επισημαίνει ότι "η CIA έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση κρατικών ανατροπών ", συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, και φέρει ως παράδειγμα την "πορτοκαλί επανάσταση " του 2004.

briefingnews.gr