Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Που βρίσκονται όλοι αυτοί οι λαλήστατοι γεωστρατηγικοί αναλυτές οι οποίοι υποστήριζαν σφοδρός το Ισραήλ ώς προστάτη Ελλάδος-Κύπρου;

Η τουρκική οικονομική σελίδα του «Ινστιτούτου Ενέργειας» επικαλούμενη πηγές από το ‘Stratfor’ αναφέρει ότι η Τουρκία να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό από το οικόπεδο Λεβιάθαν του Ισραήλ για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Επιπρόσθετα, το ‘World Tribune’ αναφέρεται στο ίδιο θέμα:
Η Τουρκία, παρά το στρατιωτικό και πολιτικό μποϊκοτάζ, σκέπτεται να αγοράσει φυσικό αέριο από το Ισραήλ.

Πηγές του κλάδου, είπαν ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή κοινοπραξία για το υπεράκτιο αέριο.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξετάζει τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία.
«Επιπρόσθετα σε αυτήν την τιμή, οι προσφορές θα αξιολογηθούν με βάση τους εμπορικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών παραλαβής-πληρωμής καθώς και τον όγκο του φυσικού αερίου που θα αγορασθεί», σύμφωνα με την ισραηλινή οικονομική έκδοση ‘Globes’.
Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή έκδοση της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να απορροφήσει επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ετησίως, από το Ισραήλ.
Η Turcas Petrol,  έχει πλειοδοτήσει υποβάλλοντας ένα σχέδιο 2,5 δις δολαρίων για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού από το Ισραήλ στη Νότια Τουρκία, στην επαρχία της Μερσίνας.