Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αλβανοί κακοποιοί συνεργάζονται με Έλληνες τρομοκράτες

Το εμπόριο όπλων μεταξύ των Αλβανών και των Ελλήνων είναι ακόμη σε εξέλιξη, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα  επικαλούμενο  σχετικό ελληνικό δημοσίευμα.
Αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακάλυψη μια σειρά βαρέων όπλων το Σάββατο, σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα όπλα εισάγονται στην ελληνική αγορά από δίκτυο λαθρεμπόρων Ελλήνων και Αλβανών και επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών έχει ενταθεί η συνεργασία μεταξύ αλβανικών και ελληνικών ομάδων.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κατάσχεση των όπλων δεν έγινε συμπτωματικά, αλλά ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τον εντοπισμό των αγοραστών των όπλων. Η επιχείρηση όμως ήταν αναποτελεσματική γιατί δεν έγινε συναλλαγή των τελευταίων όπλων.
Το Σάββατο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, σε ένα εγκαταλελειμμένο όχημα βρέθηκαν τέσσερις ρουκέτες RPG, τρία Καλάσνικοφ, τέσσερες αμυντικές χειροβομβίδες, μεγάλος αριθμός σφαιρών των 7,62 χιλιοστών, γάντια και μάσκες.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί  την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα που βγήκε με άδεια από τη φυλακή ο Χριστόδουλος Ξηρός, πρώην εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Την Κυριακή το απόγευμα, η ελληνική αστυνομία προέβη σε βαλλιστική έρευνα και έκανε γνωστό ότι τα όπλα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε  καμία προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια.
Αυτό ενισχύει την άποψη, ότι τα όπλα που βρέθηκαν, ήταν εκεί περιμένοντας να παραδοθούν, σε μια εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.