Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

O Άσαντ εκκαθαρίζει και τους τελευταίους εισβολείς μισθοφόρους της Ε.Ε των Η.Π.Α και του Ισραήλ

Ενέδρα θανάτου σε 175 ισλαμιστές μαχητές στη Συρία
Περισσότεροι από 175 ισλαμιστές μαχητές, μεταξύ αυτών «Σαουδάραβες, Τσετσένοι και υπήκοοι του Κατάρ», σκοτώθηκαν σήμερα κοντά στη Δαμασκό σε μια ενέδρα του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι μια μονάδα του στρατού «εντόπισε τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νόσρα και της Λίουα αλ Ισλάμ» κοντά στη Δαμασκό και «σκότωσε 175 από αυτούς ενώ τραυμάτισε και άλλους».
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι μεταξύ των μαχητών περιλαμβάνονταν Τσετσένοι, Σαουδάραβες και κάτοικοι του Κατάρ.
«Η τρομοκρατική ομάδα αυτή είχε αποστολή να ελαφρύνει την πίεση που δέχονταν άλλοι τρομοκράτες από τα σφοδρά πυρά του στρατού στην περιοχή Καλαμούν», σημείωσε το Sana.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας διευκρίνισε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε στην ανατολική Γούτα, στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ πρόσθεσε ότι ο στρατός κατέσχεσε τα όπλα των ισλαμιστών μαχητών.

«Τουλάχιστον 70 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 89 ακόμη έχουν εξαφανιστεί μετά την ενέδρα των στρατιωτών (του Άσαντ) με την υποστήριξη του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στη συνοικία Οταϊμπέ στην ανατολική Γούτα», επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας, η ομάδα αποτελείτο σχεδόν στο σύνολό της απο Ιορδανούς και Σαουδάραβες, που προήλθαν από την Ιορδανία. Η μάχη σημειώθηκε περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε τον θάνατο 156 ανταρτών και δέκα φυλακισμένων.

Η Οταϊμπέ βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της ανατολικής Γούτα, η οποία μαζί με την περιοχή Καλαμούν, επίσης στην επαρχία της Δαμασκού, αποτελεί τη βασική ζώνη των μαχών μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού.