Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Απέτυχε αμερικανική επιχείρηση κατά του Άσαντ

Πηγές μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, ανέφεραν ότι οι εκπαιδευμένοι από την CIA Σουνίτες αντάρτες που χρηματοδοτούνταν από τη Σαουδική Αραβία, έπεσαν σε ενέδρα στις 15 Φεβρουαρίου στη νότια Συρία.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι αντάρτες που είναι προσκείμενοι του  Ελεύθερου Συριακού Στρατού, έγιναν στόχος σφοδρών πυροβολισμών από ισλαμιστές πολιτοφύλακες κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους από την Ιορδανία στη Συρία, σε μια επιχείρηση που είχε στόχο να ενισχύσουν τις δυνάμεις των ανταρτών γύρω από τη Δαμασκό.
«Η δύναμη των ανταρτών καθώς περνούσε τα σύνορα της Συρίας ,  κυκλώθηκε από τους Ισλαμιστές που τους περίμεναν» είπε η πηγή. «Υπήρξαν σημαντικές απώλειες μεταξύ των ανδρών και πολλοί από αυτούς τράπηκαν σε φυγή».
Ούτε η Ιορδανία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσαν την αποτυχημένη επιχείρηση των ανταρτών, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότερα από 10 άτομα. Απλά, η Ιορδανία ανέφερε ότι συγκρούστηκαν οι συριακές δυνάμεις με αντάρτες και ότι υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.
 Επίσης, η Συρία, στις 17 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι μια ομάδα επίδοξων ανταρτών σκοτώθηκε.
«Μια ομάδα πάνω από 10 άτομα προσπάθησε να διασχίσει παράνομα τα σύνορα το βράδυ του Σαββάτου (15 Φεβρουαρίου) σε μια περιοχή που είχε ορισθεί για τους πρόσφυγες,  όπως ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ιορδανίας. Έγινε μάχη μεταξύ των συνοριοφυλάκων και των ανταρτών, επτά τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις συνελήφθησαν».
Αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη σημαντική, αλλά αποτυχημένη,  προσπάθεια από τη CIA να κινητοποιήσει ομάδα ανταρτών στη νότια Συρία.
Στα τέλη, εξάλλου, του 2013, περίπου 1.000 αντάρτες εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα και χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδική Αραβία, έπεσαν, πάλι, σε ενέδρα Ισλαμιστών και μέσα σε λίγες ώρες αποδεκατίστηκαν στην επαρχία Ντερά, στα σύνορα με την Ιορδανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
The Hellenic Information Team