Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι κατάντησαν την Συρία οι σύγχρονοι σταυροφόροι της Ε.Ε και των Η.Π.Α

Εικόνα σοκ -Εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από τη Συρία, περιμένουν ώρες για ένα πιάτο φαγητό [βίντεο]Σοκαριστική είναι η εικόνα που ήρθε στη δημοσιότητα από ΟΗΕ και δείχνει τους εγκλωβισμένους κατοίκους μιας γειτονιάς στη Δαμασκό, να περιμένουν σε μία ατελείωτη ουρά, για πάρουν λίγο φαγητό.
Οπως γράφει και το Business Insider, πρόκειται για τη γειτονιά Yarmouk, την οποία σφυροκοπά ο συριακός στρατός από τον Ιούλιο του 2013.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα και η πλειοψηφία των παιδιών υποφέρει από υποσιτισμό.
Οι περίπου 20.000 κάτοικοι είναι σήμερα εγκλωβισμένοι και πολιορκημένοι στο Yarmouk, καθώς το καθεστώς του Μπασάρ αλ - Άσαντ τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2014 και όπως ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος Filippo Grandi, της UNRWA, είναι από το στρατόπεδο της Yarmouk όπου ζουν οι πρόσφυγες από την Παλαιστίνη.



Πηγή: Εικόνα σοκ -Εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από τη Συρία, περιμένουν ώρες για ένα πιάτο φαγητό [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/145031#ixzz2uXaVX0Qy