Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανθελληνικό παραλήρημα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Φανερός πράκτορας η Ρεπούση

Νέο χτύπημα Ρεπούση: Νεκρή γλώσσα τα αρχαία ελληνικά. Να γίνουν προαιρετικό μάθημα
 
                 Η Μ. Ρεπούση ξαναχτυπά με νέες... προτάσεις για Αρχαία και Λατινικά. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού παιδείας που συνέστησε νηφαλιότητα (vids)Θέμα μείωσης των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών έθεσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.


Όπως υποστήριξε ότι τα Αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά, συγκαταλέγονται στις «νεκρές γλώσσες», εκείνες δηλαδή που «δεν μιλιούνται σήμερα στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων». Αυτό, είπε, «δεν σημαίνει ότι υποτιμά κανείς τον πλούτο και  την σημασία τους».
«Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;»σημείωσε, προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής». Η κυρία Ρεπούση τόνισε ότι τα Αρχαία χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασικές σπουδές στο πανεπιστήμιο. «Για όλα τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι προαιρετικά».
Παράλληλα, επανήλθε στο μάθημα των θρησκευτικών επικρίνοντας τη στάση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
"Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο", σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Ρεπούση.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Παιδείας ο οποίος υποστήριξε ότι τα αρχαία στην Γ΄Λυκείου διδάσκονται μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.
"Τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα, δεν έχουν σχέση με τα λατινικά και συνεισφέρουν στην γνώση με τον πλούτο τους.
Είναι καλό, ιδεολογικά φορτισμένα θέματα να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα γιατί μπορεί ο καθένας να μιλά από άλλη πολιτική κονίστρα", κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

 

Νωρίτερα ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ για ολίσθημα καθώς υποχώρησε όπως είπε σε ένα κόμμα που εκφράζει το 0,2% στις δημοσκοπήσεις και αφαίρεσε το μάθημα των θρησκευτικών από την Γ΄Λυκείου των ΕΠΑΛ.