Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Kραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες και τους κυριότερους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους

Δεκατισμός και Ένοπλες Δυνάμεις  Ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του προτείνει εύστοχα την εφαρμογή ενός είδους «δεκατισμού» για την αντιμετώπιση της κλεπτοκρατίας και την πολυπόθητη κάθαρση στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι μέλη των επιτροπών για
την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL
είχαν χρηματιστεί.
Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:

«Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η διαφθορά, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών, είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να τους μπαγλαρώσουμε όλους και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί τάχα θα γίνει χάος, τότε οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε έναν ανελέητο δεκατισμό. Να σύρουμε μπροστά τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες και τους κυριότερους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους – και να τους «εκτελέσουμε» με τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι μας. Οι υπόλοιποι με αυτό το σοκ και δέος θα μάθουν πως το παραμύθι τέλειωσε, πως θα υποταχτούν πλέον στους κανόνες της νομιμότητας και πως κουμάντο κάνουν πάλι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού». Η εφαρμογή ενός αντίστοιχου μέτρου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ασφαλώς και θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας είναι απλούστατος και βρίσκεται στην είδηση του σημερινού φύλλου της εφημερίδας Έθνος και συγκεκριμένα στην στήλη των παραπολιτικών:
«Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν αρκετά μέλη επιτροπών για την προμήθεια των αρμάτων μάχης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων έδειξε ότι είχαν χρηματιστεί, γεγονός που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Το ζητούμενο είναι γιατί δεν έγινε παρόμοιος έλεγχος στις επιτροπές των υποβρυχίων και όλων των προμηθειών που έχουν γίνει τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;»

Με απλά λόγια, το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να προχωρήσει εύκολα στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όλων όσων συμμετείχαν ως μέλη των επιτροπών προμηθειών (σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών, διενέργειας, οριστικής παραλαβής κλπ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1998-2003 και για τα οποία υπάρχουν ήδη εδώ και χρόνια σοβαρότατες καταγγελίες.
 Στη συνέχεια και με βάση τα στοιχεία της έρευνας που θα προκύψουν, η Πολιτεία οφείλει να ασκήσει ποινικές διώξεις και για εσχάτη προδοσία (αφού η προμήθεια ανεπαρκούς αμυντικού υλικού ισοδυναμεί με υπονόμευση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων), να προχωρήσει άμεσα σε δήμευση περιουσιακών στοιχείων και τέλος να αποπέμψει αυτά τα στελέχη (εφόσον πρόκειται για εν ενεργεία) ή να τους στερήσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα (για απόστρατους), εν μέσω δημόσιας διαπόμπευσης. Οι έρευνες οφείλουν αυτονόητα να στραφούν μετέπειτα προς την πλευρά πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων…
enkripto.com