Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα μηνύματα έρχονται από την Γερμανία..θέλουν να επιβάλουν την σαρία!

Απαγόρευση ακραίας ισλαμιστικής ομάδας στη Γερμανία, έφοδοι σε γραφεία και κατοικίες
Στην απαγόρευση της σαλαφιστικής ομάδας Millatu Ibrahim προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, βάζοντας στο στόχαστρο και άλλες ομάδες του ίδιου ακραίου μουσουλμανικού ρεύματος με μεγάλης έκτασης αστυνομικές εφόδους σε γραφεία συνδέσμων και κατοικίες στελεχών τους.
Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά από βίαιες συγκρούσεις σαλαφιστών -που θέλουν να επιβάλουν την σαρία- με την γερμανική αστυνομία, που ομάδα εξαναγκάζεται σε διάλυση. Το υπουργείο Εσωτερικών να υπογραμμίζει πως η ομάδα στρέφεται εναντίον της συνταγματικής ταξης και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι καλλιεργούν εξτρεξισμό προσβλέποντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Την Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ (των Χριστιανοδημοκρατών) για διάλυση της Millatu Ibrahim ενώ ξεκίνησαν έρευνες και για τις σαλαφιστικές «Dawa FFM» και «Αληθινή Θρησκεία». Η διαδικασία σε βάρος των δύο τελευταίων δεν αποκλείεται να καταλήξει επίσης σε απαγόρευσή τους.

Τις επιχειρήσεις υποστήριξε πλήρως και ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (όπου έδρευε η Millatu Ibrahim) Ραλφ Γέγκερ, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντική απόδειξη για σθεναρή αντιμετώπιση στον κοινό αγώνα κατά των εξτρεμιστών».

Συνολικά, πάνω από 800 αστυνομικοί σε αρκετά γερμανικά κρατίδια έψαξαν 71 διαμερίσματα και χώρους που χρησιμοποιούνταν από τις οργανώσεις, μαζεύοντας στοιχεία που στοιχειοθετούν εγκληματικές πράξεις.

Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν σε μερικές εκατοντάδες τους οπαδούς ή τους «φιλικά διακείμενους» στις σαλαφιστικές ομάδες -οι οποίες αλιεύουν ακόλουθους μεταξύ νεαρών κοινωνικά αποκλεισμένων μουσουλμάνων στη Γερμανία.
Newsroom ΔΟΛ