Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΝΑΙ κύριοι. Είμαι εθνικιστής...

“Όταν ο εθνικισμός θεωρείται βαρβαρότητα και ο διεθνισμός αγαθότητα, τότε η κοινωνία στο σύνολό της το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταρρεύσει.
Στην κοινωνία, και δή στην Ελληνική , που εξ΄αρχαιοτάτων χρόνων, έχει την συνήθεια να..φιλοσοφεί και να δημιουργεί ή ανακαλύπτει ιδεολογήματα, υπάρχουν πολλές τάσεις..
Υπάρχουν τάσεις φυγόκεντρες, τάσεις δημοσιοϋπαλληλικές και σκληροπυρηνικές, τάσεις που απλώς απορρίπτουν και άλλες που επικροτούν το νεοφιλελευθερισμό…

Ωστόσο, εκτός από τις τάσεις, που έχουν ευρεία γκάμα (από την θρησκεία ως την πολιτική και την ένδυση) υπάρχουν κάποιες ισχυροτερες πνευματικές έννοιες..ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ..
 Ιδέες διότι για να μπορεί κάποιος να τις αντιληφθεί και να τις αποκωδικοποιήσει πρέπει να μπορεί να δεί…Πρέπει με άλλα λόγια να είναι ΕΛΛΗΝ ή έστω, σε ολιγότατες περιπτώσεις, Ελληνίζων…Αυτό δεν είναι ουτοπία, είναι ιστορία…Οι επιστήμες, οι τέχνες, η φιλοσοφία, η ευγένεια, το φιλότιμο, ο κοινωνικά αποδεκτός και ειρηνικός τρόπος ζωής είναι ΙΔΕΕΣ που οι ΕΛΛΗΝΕΣ τις αποκωδικοποίησαν και τις εξέφρασαν πρώτοι, έτσι ώστε να μεταλαμπαδευτούν στην πράξη και να γίνουν κοινωνική συνήθεια.Όποιος έχει αντίρρηση περί τούτου, μπορεί να μελετήσει λίγο ιστορία και να μορφωθεί περί της πηγής προελεύσεως όσων επιτευγμάτων έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες..

Οι Έλληνες καταφέραμε τα πάντα, όντας εθνικιστές, εθνιστές, πατριώτες ή επειδή ακόμα κι αυτές οι λέξεις περισσεύουν, όντας τώ όντι ΈΛΛΗΝΕΣ.
Είμαστε αυτοί που πρώτοι σπάσαμε τα δεσμά των παθών μας και που θυσιαστήκαμε όποτε μας κάλεσε η ιερή ιστορική στιγμή..

Ήρθαν να μας πείσουν εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες, ίσως και αιώνες πως πρέπει να αλλάξουμε…

Πρέπει να γίνουμε διεθνιστές και πρέπει να αποδεχτούμε πως αυτά που μας οφείλουν, πρέπει να τα πληρώσουμε για να τα έχουμε και να…”ευγνωμονούμε” τους ξένους για όσα μας δίνουν…

Πόση αισχρότητα , ποταπότητα και αφιλοτιμία…

ΝΑΙ κύριοι.Είμαι εθνικιστής και θα γίνω και οικουμενιστής ή “διεθνιστής” όταν χρειαστεί…

Αλλά μόνο όταν έχω προασπίσει την πατρίδα μου, όταν ο πυρήνας είναι η ΕΛΛΑΣ, ο υγιής εθνισμός, μπορούμε να
προχωρήσουμε και να στραφούμε προς όλο τον κόσμο, όπως χιλιετίες πρίν κάναμε και εκπολιτίσαμε την ανθρωπότητα..

ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΑ ΙΕΡΑ, ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ-ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΕΙΝΩ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΝΗΙΚΗΣΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ. 
Η αγάπη για την πατρίδα, ο υγιής εθνικισμός, δεν αποτελεί μίσος για κανέναν, όπως κάποιοι παρερμηνεύουν…

Αποτελεί την ανάγκη να διορθώσουμε τα λάθη μας ως φυλή, να δράσουμε συλλογικά ως ΕΛΛΗΝΕΣ απέναντι στους υποψήφιους δυνάστες και εχθρούς και να διασφαλίσουμε την αιωνιότητα της Φυλής ή απλώς ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Ο πατριωτισμός δεν είναι μόνο φανφάρες, μεγαλοστομίες και άρθρα χωρίς περιεχόμενο..Ίσα ίσα που αυτά μπορεί να σκοτώσουν τον εθνικισμό και να τον μετατρέψουν σε τρόπο εκτόνωσης κομπλεξισμού ή φασισμού.

Ο Εθνισμός είναι αγάπη για την Πατρίδα, για την κοινωνία Ελλήνων, για το Φώς που ο Θεός μας έχει δώσει για να ανακαλύπτουμε την Αλήθεια..

Καλός εθνικιστής είναι αυτός που κατά βάση, προτιμά να μην το διατυμπανίζει μονίμως, αυτός που σέβεται την φύση και αγαπάει την αρμονία, αυτός που δεν δέχεται , ούτε ανέχεται τα εγκλήματα κατά της κοινωνίας , του έθνους και του δημοσίου συμφέροντος, όποια μορφή και αν έχουν..
Αν θές να λέγεσαι πατριώτης αληθινός, μάθε να μάχεσαι με ότι όπλα έχεις και όπως μπορείς..

Και να μην λησμονάς πως εδώ, σε τούτη την γή, ήρθες για κάποιον ιερό σκοπό που μόνο εσύ γνωρίζεις και πρέπει να υπηρετήσεις.

Με τιμή,
Πελασγό

1greek.wordpress