Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πως θα αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρα. Κανένας σχεδιασμός μέχρι τώρα…

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκαν το πρωί σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, όπου οργανωμένα μέλη της ίδιας –πιθανότατα- σπείρας κακοποιών «χτύπησαν» δυο υποκαταστήματα τραπεζών και δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ και εναντίον αστυνομικών με αυτόματα «Καλάσνικοφ»!
Η πρώτη απόπειρα στις 7:50 το πρωί στην Αγροτική τράπεζα του Ροδολίβου Σερρών δεν ήταν επιτυχημένη. Τρεις από τους πάνοπλους δράστες έσπασαν τη τζαμαρία της τράπεζας με βαριοπούλες,
αλλά ο συναγερμός που χτύπησε έκανε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που απέχει 400 μέτρα να φτάσουν στο υποκατάστημα . Όμως, δέχθηκαν «βροχή» από σφαίρες από έναν τέταρτο κακοποιό που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και άρχισε να πυροβολεί με το «Καλάσνικοφ» προς το περιπολικό, αλλά και το αστυνομικό τμήμα!
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καλύφθηκαν όπως μπορούσαν και ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ωστόσο να τραυματίσουν τον ένοπλο. Βλέποντας ότι δεν θα κατάφερναν να αρπάξουν χρήματα, οι τέσσερις κακοποιοί επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, όμως δεν κατάφεραν να τους προλάβουν και συνέλεξαν τους κάλυκες έξω από την τράπεζα προσπαθώντας να βρουν κάποιο αποτύπωμα που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των ληστών.

 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έγινε η δεύτερη ληστεία, στις 9.30 το πρωί πάλι σε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας. Και εκεί, οι κουκουλοφόροι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία και μπήκαν μέσα, ακινητοποιώντας με την απειλή «Καλάσνικοφ» τους υπαλλήλους και έξη πελάτες. Αυτή τη φορά, στάθηκαν τυχεροί καθώς βρήκαν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας ανοιχτό και άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα!
Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες ήταν τέσσερις και διέφυγαν πυροβολώντας στον αέρα, πάλι με μαύρο τζιπ που ενισχύει την εντύπωση πως ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν στις Σέρρες. Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των κακοποιών, αλλά δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη τα ίχνη τους.

protothema.gr