Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τώρα που σας κόπηκε ο τσαμπουκάς κάντε όσες ανακοινώσεις θέλετε!

Την Κυριακή οι ανακοινώσεις της Τουρκίας για το F-4

Δεύτερη συνάντηση είχε ο Ερντογάν με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Α. Νταβούτογλου θα κάνει την Κυριακή ανακοινώσεις για την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα κάνει μια ανακοίνωση, νωρίς το πρωί της Κυριακής, για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4 που καταρρίφθηκε από τη Συρία, μετέδωσαν απόψε τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, η ανακοίνωση του υπουργού θα γίνει στις 10:30 το πρωί.
Νωρίτερα σήμερα ο Νταβούτογλου συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα με τους διοικητές του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση ήταν η δεύτερη με το ίδιο θέμα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και ακολουθεί ξεχωριστή συνάντηση που είχαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με ανώτατους διοικητές του στρατού.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του στρατού.
Σε άλλο ρεπορτάζ του το ίδιο δίκτυο μετέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο αγνοούμενων πιλότων του F4 έχουν αποβεί άκαρπες.
Αυτοσυγκράτηση από Δαμασκός και Άγκυρα ευελπιστεί ο γγ του ΟΗΕ
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν ευελπιστεί η Τουρκία και η Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τις συριακές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
"Ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Ελπίζει αυτό το σοβαρό περιστατικό να αντιμετωπιστεί με αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ