Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας! Από το 2005 δεν γνωρίζουμε πως οι λαθρομετανάστες έχουν οργανωθεί από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της απαγωγής από ξένους πράκτορες Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα με τις καταγγελίες για συμμετοχή και ελλήνων πρακτόρων να εντείνονται και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα,
καθώς εξακολουθεί να αρνείται το γεγονός. Ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις είναι πολύ σημαντικά και κανείς από τα κόμματα δεν τολμά να τα θίξει, με προεξέχοντα τον ΣΥΝ ο οποίος κάνει λόγο, σαν να μην τρέχει τίποτα, για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών που θίγονται. Τίθενται τρία βασικά ερωτήματα λοιπόν: Είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα τρομοκράτες; Αλωνίζουν ασύδοτα στην Ελλάδα ξένοι πράκτορες; Είναι η ΕΥΠ υπό διάλυση;


Αυτή τη στιγμή προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι από ξένες μυστικές υπηρεσίες, από λαθρομετανάστες και “λαθρομετανάστες” που ανήκουν σε δίκτυα τρομοκρατίας. Προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει γύρω της και ότι έχει παραδώσει όλους τους χειρισμούς σε ξένες δυνάμεις.
Εάν πάλι η περίφημη “ισλαμική τρομοκρατία” δεν είναι τίποτε άλλο παρά δημιούργημα των “Συμμάχων”, τότε τίθεται ζήτημα τεχνάσματος για εμπλοκή της χώρας μας σε μία κατάσταση που θα βρεθεί εκτεθειμένη. Εκβιαστικά εκτεθειμένη και σε χρονική περίοδο που το Μακεδονικό και το Κυπριακό πλησιάζουν. Και σε αυτή την περίπτωση οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό διάλυση με ευθύνη των κομμάτων και των χειρισμών τους. Δεν περνά επίσης απαρατήρητο ότι διαστάσεις στο θέμα δίνουν ιδιεταίρως τα Βρετανικά ΜΜΕ.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε να του διαβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια, την ίδια ώρα που ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους Πακιστανούς, Φραγκίσκος Ραγκούσης, εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει νέα μήνυση εις βάρος συγκεκριμένων στελεχών της ΕΥΠ, με το αίτημα να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τα θύματα, ζητώντας την ποινική δίωξή τους.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους ρίχνοντας την ευθύνη σε εσωκομματικούς εχθρούς του υπουργού, σε μια προσπάθεια να μη δώσει άλλη συνέχεια.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης έκανε λόγο για “περίεργη αντίδραση της κυβέρνησης”, καθώς αρχικά μας είπαν ότι δε συνέβη ποτέ και μετά μας είπαν ότι είναι θεσμικά ανύπαρκτο και τοποθέτησε το θέμα σε εσωκομματική κρίση της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα πρέπει να προστατευθούν μέσα σε συγκεκριμένα, προβλεπόμενα από την Ένωση πλαίσια.
Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και κατάργηση των συμφωνιών με ξένες μυστικές υπηρεσίες ζήτησε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση “έκθετη”, γιατί εφαρμόζει τη δήθεν αντιτρομοκρατική συμφωνία που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ επί Κ. Σημίτη. “Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συσκοτίζουν αντί να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα” καταλήγει.

altermedia.info