Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Θέλετε να λέγεστε και Μακεδόνες… για αλβανόσποροι καλοί είστε…

Σκόπια: …στα αλβανικά οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο τοπικής αυτοδιοίκησης (Εσωτερικών),  έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμόσει πλήρως τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα και τις μορφές της θεσμικής επικοινωνίας.Ο Αλβανός υπουργός του αναφερόμενου υπουργείου, Nevzat Bejta, δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόστηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας,  ως γλώσσα επικοινωνίας με τα άλλα θεσμικά όργανα, στην εφαρμογή της τεκμηρίωσης, τόσο στο υπουργείο του, όσο και στις επαφές που έχει με τα άλλα υπουργεία. «Καταφέραμε να το εφαρμόσουμε αυτό και ενθαρρύνουμε και άλλους να συνεχίσουν ένα τέτοιο βήμα, εφ’ όσον επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της γλώσσας και της επικοινωνίας, βρισκόμαστε πιο κοντά στους πολίτες μας», δήλωσε ο Bejta.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στο τμήμα που προΐσταται, περίπου το 53% των εργαζομένων είναι Αλβανοί, αν και σε αυτό το τμήμα του υπουργείου δεν απασχολείται μεγάλος αριθμός  εργαζομένων.
«Με τον  νέο προϋπολογισμό θα προσπαθήσω να απασχολήσω μεγαλύτερο προσωπικό αλβανικής καταγωγής και αυτό θα επιτευχθεί και με τους επαγγελματίες που προμηθεύουν το υπουργείο, και αυτό είναι αναγκαίο» δήλωσε ο Bejta.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στο εγγύς μέλλον σε πολλούς τομείς του Υπουργείου  θα προσληφθούν  στελέχη αλβανικής καταγωγής που έχουν τις προϋποθέσεις που ζητούνται.