Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να υπάρχει παρακράτος, διότι τα ανθελληνικά σχέδια προχωρούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Την Άνοιξη θα είναι έτοιμο το προσωρινό τέμενος στον Ελαιώνα.
 Και ενώ η χώρα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και κινδυνεύει να κατακρημνιστεί η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατασκευή του προσωρινού τεμένους για τους μουσουλμάνους νόμιμους και μη κατοίκους της χώρας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο ανάδοχος του έργου θα χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχων κτίριο που βρίσκεται στους χώρους του ΠΝ στον Ελαιώνα το οποίο θα μετασκευαστεί.  Ο φέρων οργανισμός θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό, που θα συνάδει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής.Το εμβαδόν του τεμένους δεν θα ξεπερνά τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα, η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 350 άτομα, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές. Η υλοποίησή του θα γίνει με ειδικούς πολεοδομικούς όρους, ενώ η μελέτη προβλέπει «συμμάζεμα» των υπαίθριων χώρων, που έχουν σημαντική λειτουργική σημασία στην ισλαμική πίστη.

Το κόστος αυτής της κατασκευής θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ. Το κανονικά τέμενος θα κατασκευαστεί αργότερα λόγω της οικονομικής στενότητας. Το τέμενος θα παραχωρηθεί δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που συστάθηκε με νόμο του 2006, ενώ θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr