Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Προπύργιο του αμερικανοεβραικού λόμπι η Τουρκία.

congressΖητούν με σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στο Κογκρέσο φιλέλληνες Αμερικανοί βουλευτές
Σχέδιο νόμου που προβλέπει τον τερματισμό όπλων προς την Τουρκία με καταρχήν πάγωμα πωλήσεων ύψους $111 εκ δολαρίων και υποστηρίζεται από το ελληνο-αμερικανικό και το αρμενικό λόμπι, κατέθεσαν στο Κογκρέσο Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.
 Σύμφωνα με το ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ), το οποίο καλωσορίζει την προσπάθεια αυτή, η προμήθεια όπλων προς την Τουρκία από τις ΗΠΑ ενθαρρύνει την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας για εξεύρεση λύση του Κυπριακού και ακόμα ενθαρρύνει τις απειλές της εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ, όπως είναι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αρμενία, μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του ΑΗΙ, κ. Λαρικάκη, «η επιθετική στάση της Τουρκίας τεκμηριώνεται πλήρως, ξεκινώντας από τις αεροπορικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος και φθάνοντας στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου με 40.000 συν τουρκικά στρατεύματα, μέχρι τις φωνασκίες της καθώς η Κύπρος και το Ισραήλ ερευνούν για αέριο και πετρέλαιο. Η προώθηση της Διοίκησης Ομπάμα πωλήσεων όπλων προς την Τουρκία εν καιρώ που η Τουρκία απειλεί στην ανατολική Μεσόγειο συμμάχους των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη, ανεύθυνη και απογοητευτική».
Παράλληλα, σε κοινό ανακοινωθέν τους, οι Αμερικανοί βουλευτές Shelley Berkley (Νεβάδα) και Eliot Engel (Νέα Υόρκη, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων) τονίζουν ότι «η πώληση όπλων ύψους $111 εκατομμυρίων που πρότεινε η διοίκηση Ομπάμα τον περασμένο μήνα περιλαμβάνει και επιθετικά ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα AH-lW, μηχανές, εξαρτήματα, εκπαίδευση και υποστηρικτικές υπηρεσίες».