Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Όλα γίνονται επειδή θέλουν να υποταχτούμε στο χάραγμα του Αντιχρίστου! Τα υπόλοιπα είναι απλώς να γεμίζουν οι φυλλάδες…

Η Ελλάδα ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πρόθεσή της...
 να οργανώσει δημοψήφισμα για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς το Ταμείο μπορεί να θεωρήσει ότι η χώρα παρέβη τις δεσμεύσεις της και δεν αξίζει την υποστήριξη του οικονομικού θεσμού, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Είναι πιθανόν η χώρα να γνωρίσει την τύχη των κρατών μελών του ΔΝΤ που δεν εκπλήρωσαν τους όρους του Ταμείου, όπως η Ουκρανία και το Πακιστάν: διακοπή πληρωμών μέχρι την διευθέτηση των διαφωνιών» σημειώνεται.«Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση», σύμφωνα με αναλυτή του Moody's Analytics.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα, χωρίς να συμβουλευτεί τους διεθνείς πιστωτές του, είκοσι μόνο ημέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για την εκταμίευση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο.

Δευτέρα και Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τήρησε σιγή, ενώ δεν απάντησε χθες το βράδυ σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παίζει ένα δύσκολο παιγνίδι. Η κυβέρνησή του είναι πιθανόν να μην έχει την πολυτέλεια να αρνηθεί το ρευστό, καθώς τα ταμεία θα είναι άδεια από τον μήνα αυτόν, ενώ οι αγορές χρέους είναι κλειστές για την Ελλάδα», σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, «η απόρριψη του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ, του αποτελέσματος της πρόσφατης διαπραγμάτευσης, θα αύξανε τον κίνδυνο αναγκαστικής και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας», εξέλιξη την οποία οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία.
Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας έριξε πάγο στις σχέσεις της Αθήνας με τον ΔΝΤ, που ήδη δεν βρίσκονταν σε καλό σημείο.

Στη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της τον Ιούλιο, η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν θετικά διακείμενη απέναντι στην Ελλάδα και ανοικτή στην ιδέα της αύξησης του ύψους του δανείου προς την χώρα. Από τον Σεπτέμβριο η στάση αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει μετά την προφανή αποτυχία της χώρας να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011, συνεχίζει το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η Κριστίν Λαγκάρντ επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους εταίρους της. Η έγκριση της εκταμίευσης του δανείου προς την Ελλάδα εκκρεμεί στο συμβούλιο διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο μπορεί να θεωρήσει ότι η συμφωνία της 11ης Οκτωβρίου χρήζει επαναδιαπραγμάτευσης ή είναι άκυρη.

Το χειρότερο σενάριο για την ευρωζώνη θα ήταν η συγκρότηση ενός συνασπισμού κρατών μελών του ΔΝΤ που θα θεωρήσουν ότι η Ελλάδα δεν αξίζει πλέον την υποστήριξη του διεθνούς οικονομικού θεσμού. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στις Κάννες.
Ο Ρόμπερτ Ζέλικ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωνε χθες ότι το σχέδιο δημοψηφίσματος είναι μία ζαριά. «Εάν περάσει, μπορεί να είναι ένα θετικό μήνυμα για τους ανθρώπους. Εάν αποτύχει θα γίνει χαμός!»

Από την πλευρά του ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν είναι πεπεισμένος: «Το αποτέλεσμα θα είναι 'όχι'».