Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η παγκόσμια αυτοκρατορία σαμποτάρει την εκλογή του ορθόδοξου πατριώτη και του άριστου πολιτικού, Πούτιν.

Συνθήκες ανισότητας στη μεταχείριση, μεταξύ των επτά πολιτικών κομμάτων που πρόκειται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου 2012 στη Ρωσία, εντόπισε πενταμελής αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που επέστρεψε χθες στο Στρασβούργο, ύστερα από τριήμερη (8-11 Νοεμβρίου) επίσκεψη της στη Μόσχα.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν γνωστό ότι, παρόλο που ήταν προγραμματισμένη, δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της κεντρικής εκλογικής επιτροπής στην Μόσχα ενώ, η αντιπροσωπεία των παρατηρητών δεν μπόρεσε να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις Ρωσικές εκλογές.
Από τις άλλες επαφές που πραγματοποίησαν ωστόσο, τα μέλη της αντιπροσωπείας διαπίστωσαν ότι, κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, υπάρχει μεν μία αξιοσημείωτη βελτίωση της πρόσβασης και παρουσίας των υποψηφίων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας αλλά γενικότερα, οι όροι συμμετοχής των πολιτικών κομμάτων στην προεκλογική εκστρατεία δεν είναι ισότιμοι.
Αναλυτικότερα, τα μέλη των παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανέφεραν ότι:
Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας χρησιμοποιεί τους διοικητικούς πόρους του κράτους, για τον επηρεασμό των εκλογέων.
Εξακολουθεί να υπάρχει υψηλό όριο στο ποσοστό που πρέπει να έχουν τα πολιτικά κόμματα για να εισαχθούν στην Ρωσική Δούμα. Ο νόμος που έχει ψηφισθεί και προβλέπει ελάχιστο ποσοστό 5%, για την είσοδο των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, θα εφαρμοσθεί τις βουλευτικές εκλογές του 2016.
Εξακολουθεί να απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών σχηματισμών στις εκλογές ενώ, υπάρχουν ακόμη εμπόδια στις διαδικασίες εγγραφής των εκλογέων στους καταλόγους.-
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ