Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δεν κατάλαβες καλά κύριος. Σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία Εισαι εσύ υπεύθυνος να απολογηθείς για την πορεία των Ε.Δ. Και ο κάθε βουλευτής στον τομέα του!

"Με το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός θα τοποθετηθεί για τη δανειακή σύμβαση και όχι για έξοδο η μη από το ευρώ" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι "ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την πορεία της χώρας".Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: "Η πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα είναι μια κίνηση ώστε να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός για την δανειακή σύμβαση".
Και πρόσθεσε: "Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το πώς θέλει η χώρα να συνεχίσει την πορεία της ώστε να βγει από την κρίση και να πορευτεί ισότιμα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες".
Ο ίδιος τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, έξοδος ή όχι της Ελλάδας, από την Ευρωζώνη.Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είχε μιλήσει για το ακριβώς αντίθετο, λέγοντας ότι "ο πολίτης αποφασίζει ευρώ ή δραχμή".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι εάν στο δημοψήφισμα ο λαός ψηφίσει "όχι", η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση.
Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ιστορικές αποφάσεις παρά την πίεση που δέχεται από την κοινωνία.
Αναφερόμενος στα του οίκου του, ο υπουργός Άμυνας απηύθυνε έκκληση οι ένοπλες δυνάμεις να μείνουν εκτός της κομματικής και της τυφλής αντιπαράθεσης.
nooz.gr