Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η κρίση ρίχνει τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας

- Μεγάλη μείωση στις ώρες εκπαίδευσης των πιλότων
- Σοβαρές ελλείψεις και σε ανταλλακτικά των αεροπλάνων
- Διαχρονικές και διακομματικές οι ευθύνες για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις
- Τρεις νεκροί πιλότοι και δύο τραυματίες μέσα σε ένα μήναΗ τραγωδία νότια της Κρήτης με την εναέρια σύγκρουση δύο F-16,πρέπει υποχρεωτικά να ανοίξει μία σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση για το αν θέλουμε αξιόπιστες και σοβαρές ένοπλες δυνάμεις. Οι δικαιολογίες περί "ανθρώπινου λάθους","υπερβάλλοντα ζήλου" και άλλων εύκολων δικαιολογιών πρέπει να τελειώσει. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές.

Η επική μάχη της ΕΛΔΥΚ

Τις παραµονές του «ΑΤΤΙΛΑ 2», το µεγαλύτερο µέρος της ΕΛΔΥΚ βρέθηκε σε χώρους διασποράς, νότια του στρατοπέδου και πολύ κοντά σε αυτό.
Στις 13 Αυγούστου συµπτύχθηκε προς το χωριό Λακατάμια.
Στο στρατόπεδο παρέμειναν τρεις (κατ’ άλλους δύο) λόχοι, υπό τον αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο. Η πρώτη τουρκική επίθεση εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου, αργά το πρωί, αφού προηγήθηκε προσβολή του στρατοπέδου από την αεροπορία και το πυροβολικό.
Προπορεύονταν τα άρματα και σε πυκνούς σχηματισμούς ακολουθούσε η ΤΟΥΡΔΥΚ, ενισχυμένη με 700 επιπλέον άνδρες. Μέχρι το απόγευμα, οι Τούρκοι είχαν διενεργήσει τρεις επιθέσεις, αλλά προσέκρουσαν στη σθεναρή αντίσταση της ΕΛΔΥΚ, οι μαχητές της οποίας αγνοούσαν ότι στο άλλο άκρο της Λευκωσίας, στη Μια Μηλιά, η άμυνα είχε καταρρεύσει.
Την επομένη, 15 Αυγούστου, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Παρότι ο αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος ζήτησε ενισχύσεις, έλαβε μόνο τρία τεθωρακισμένα οχήματα Marmon-Herrington, τα οποία θα ήταν εύκολη λεία για τα Μ-48 των Τούρκων.

Είμαι Εθνικιστής. Η άλλη επιλογή που είχα ήταν να ήμουν ηλίθιος!

Κάθε σοβαρή εξωτερική πολιτική, οφείλει να διαπνέεται από εθνικισμό, για να έχει κάποιες, πολλές ή λίγες, πιθανότητες να κερδίσει, ενώ, αντίθετα, αν διαπνέεται από το σύμπλεγμα του “δεν διεκδικούμε τίποτα”, τότε οι μόνες πιθανότητες που έχει, είναι να χάσει! Δε χρειάζεται να είσαι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου για να το καταλάβεις αυτό. Εξάλλου η ιστορία και η σύγχρονη πρακτική το αποδεικνύει.
Εδικά στην περίπτωση της Ελλάδος η οποία περιστοιχίζεται από λαούς που ο καθένας τους, είτε αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από εθνικιστές είτε επιτρέπει σε παρακρατικές, ακόμα δε και σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, όταν δεν τις δημιουργεί η ίδια η κυβέρνησή του, να δρουν εθνικιστικά εις βάρος, βασικά, του μόνου αφελούς ή δουλοπρεπούς ή δωσίλογου κράτους, όσον αφορά την εξωτερική του πολιτική, δηλαδή της Ελλάδος, είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα να επιμένουμε σ’ αυτή την τακτική.

Η σχολή της Χάλκης ως ένα μυστικό ‘όπλο’ της Τουρκίας.

Θεολογική Σχολή Χάλκης: άλλα λένε, άλλα εννοούν κι άλλα κάνουν οι Τούρκοι!
Καμιά πραγματική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί σχετικά με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης κ. Άριντς, παρά τα ευρέως διαδιδόμενα από την τουρκική προπαγάνδα, και που επαναλήφθηκαν μόλις προ ημερών στις ΗΠΑ, ενώπιον αμερικανικών θεσμικών εκπροσώπων, από τον υφυπεξ κ. Σινιρίογλου. Όπως αναφέρει το δελτίο του πρακτορείου Anadolu, o Υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, που έλαβε μέρος στο πρόγραμμα Michel Show, του ραδιοφωνικού σταθμού Klas, αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας, στην τροποποίηση του Συντάγματος και στο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, στο θέμα της επαναλειτουργίας του Youtube και στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Σχετικά με το τελευταίο, ο Αρίντς, τονίζοντας ότι σκέπτονται να ανοίξουν τη Θεολογική Σχολή, είπε:

Πρωτοπόροι και εξειδικευμένοι εμφανίζονται οι Σιωνιστές στην εφαρμογή του RFID

Αυτό το καλοκαίρι στο ‘Coca-Cola Village Amusement Park’, στο Ισραήλ, στους νεαρούς επισκέπτες είχαν δοθεί να φοράνε ειδικό βραχιόλι με τσιπ RFID που τους έδινε τη δυνατότητα να μεταφέρουν αυτό που έκαναν στον πραγματικό κόσμο και να το δημοσιεύουν στον εικονικό κόσμο του Facebook, σύμφωνα με το CNET UK.
Οι ετικέτες RFID στο εσωτερικό κάθε ενός από τα βραχιόλια ήταν προγραμματισμένες με τις λεπτομέρειες του κάθε χρήστη του Facebook, οι οποίες τους επέτρεψαν να περάσουν το βραχιόλι από ειδικό αναγνώστη, για να τους δουν καθορισμένοι αναγνώστες, να δημοσιεύσουν ένα ‘thumbs up’, ή ένα “like”, για τη δραστηριότητα αυτή στο online προφίλ τους.
 Το βραχιόλι επίσης δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ανεβάσουν φωτογραφίες στο λογαριασμό τους στο Facebook, με τα πρόσωπά τους να προβάλλονται αυτόματα.

Επανέρχονται οι τουρκικές προκλήσεις σε ελληνικό έδαφος

... με άξονα τη Θράκη και ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στη γείτονα της 12ης Σεπτεμβρίου για τροποποίηση σημαντικών συνταγματικών άρθρων. Στις 12 Αυγούστου σημειώθηκε επίθεση με βόμβα μολότοφ από 3 αγνώστους στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκης, την οποία η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά στο έπακρο.
 Ακολούθησε την επομένη και εν μέσω Ραμαζανιου, η βεβήλωση 20 τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πος Πος και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποκινούμενη από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής σε μια προσπάθεια επίδειξης “δύναμης”. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος που συνελήφθη στη Θράκη για βαναδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο ήταν …μουσουλμάνος ενώ περίεργη σιγή ιχθύος τηρείται για τις αλλεπάλληλες καταστροφές και βεβηλώσεις σε ορθόδοξα παρεκκλήσια κατά μήκος των οδικών οδών της ακριτικής περιοχής.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή ένα βήμα πρό του ηλεκτρονικού φακελώματος;

Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, από τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης και εικονικής συνταγογράφησης, με το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών που παρουσίασε χτες ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συνταγές θα καταχωρούνται από τους γιατρούς ηλεκτρονικά, θα εκτελούνται επίσης ηλεκτρονικά από τους φαρμακοποιούς και θα εκκαθαρίζονται ηλεκτρονικά, από τους ασφαλιστικούς φορείς. Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ και έχει αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στα αντίστοιχα, ασφαλιστικά ταμεία.

73.600.000€ σε ένα χρόνο για την υποδοχή των λαθρομεταναστών!

Στην σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας των λαθρομεταναστών, πληροφορηθήκαμε ότι για το έτος 2011 θα διατεθούν τουλάχιστον 73.600.000€ για την οργάνωση της υποδοχής των λαθρομεταναστών.
Μάθαμε επίσης ότι μετά την ίδρυση του υπουργείου προστασίας του πολίτη-λαθρομετανάστη, την παραχώρηση της Ελληνικής ιθαγένειας, και γενικώτερα την θέσπιση διαφόρων προνομίων και ευεργετημάτων που απολαμβάνουν στην χώρα μας οι αλλοδαποί έναντι των Ελλήνων πολιτών, οι «αφίξεις» παρουσίασαν αισθητή αύξηση. Όπως λοιπόν μας ενημερώνει το υπουργείο του επιτυχημένου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη : «Σύμφωνα με την Ανάλυση Κινδύνου του Frontex για το 2009, στην Ελλάδα εντοπίζεται το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2010 το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 82%.»
Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τη νέα γραμματική και ορθογραφία που αγνοούσαμε. Έτσι είμαστε βέβαιοι πλέον ότι η λέξη ΥΠΟΔΟΜΗ είναι αρσενικού γένους, δηλαδή: ο υποδομή, του υποδομής κλπ, αλλά και ότι η ορθή γραφή για την λέξη σύστημα είναι : ΣΥΣΤΥΜΑ.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καμαρώστε τους οικονομικούς μας μετανάστες. Εθισμένος με το... εμπόριο ναρκωτικών!

Αυτοκίνητα πολυτελείας, σπίτια, κινητά και ότι άλλο πολυτελές είχε στο σπίτι του 54χρονος Αλβανός. Όλα αυτά τα έβγαλε από το εμπόριο.
Όχι όμως κανονικό εμπόριο αλλά...ναρκωτικών.
Ο 54χρονος ήταν 2 χρόνια φυλακή στο παρελθόν για ναρκωτικά, οπλοκατοχή, απάτη και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Αποφυλακίστηκε το 2008 και απελάθηκε.
Επειδή όμως όπως φαίνεται "αγαπούσε" τη χώρα μας, επανήλθε σε ένα τρίμηνο, και συνέχισε μαζί με τη σύζυγό του αυτή τη φορά, τη δουλειά που γνώριζε καλά.

«Ψευδή ταμπού» οι ελληνικές θέσεις για τον εναέριο χώρο, την υφαλοκρηπίδα. Φτιάχνουν το κλίμα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι... προειδοποιητικές βολές γύρω από τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό με δημοσιεύματα που όλα καταλήγουν ότι είναι η ώρα για «επώδυνους συμβιβασμούς και «καιρός να λεχθούν αλήθειες και να σπάσουν μερικά ψευδή ταμπού» (!) και σʼ αυτό συμφωνεί «η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών κ.ά.» (ονόματα δεν έχουν;), όπως έγραφαν την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο Αθαν. Έλλις και ο Αλέξης Παπαχελάς. Και αυτές οι... διερευνητικές βολές έχουν προφανώς στόχο τη δημιουργία του «κατάλληλου κλίματος», τώρα που «τελειώνει ο υστερικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης» και τόσα χρόνια «ο φόβος της ρετσινιάς περί προδοσίας έχει εμποδίσει οποιαδήποτε λογική συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική». Ποιες είναι αυτές οι «αλήθειες» που πρέπει να ειπωθούν; Ο Αλέξης Παπαχελάς εξηγεί:
«Το αν μπορείς να έχεις διαφορετικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αν το FIR είναι ζωτικός εθνικός χώρος ή διεθνής χώρος που η διεθνής κοινότητα έχει αναθέσει στην Ελλάδα να επιτηρεί, αν οι αποφάσεις για την υφαλοκρηπίδα λαμβάνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας κ.λπ., κ.λπ.».

Εξοπλιστικός παροξυσμός στην Τουρκία , η Αθήνα κοιμάται.

Τέσσερα δισεκατομμύρια δολλάρια μόνο για το 2011 και συνολικά 50 δισ. δολάρια θα δαπανήσει η Τουρκία για εξοπλισμούς μέχρι το 2020. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δεκαετές εξοπλιστικό πρόγραμμα δυτικού κράτους, με εξαίρεση τις ΗΠΑ. Τα σχέδια της Άγκυρας για τον μεσοπρόθεσμο εξοπλιστικό σχεδιασμό 2011-2020, κονιορτοποιούν τους αφελείς ισχυρισμούς των Ελλήνων πολιτικών για “αμοιβαία μείωση εξοπλιστικών δαπανών”. Πλήττουν δε ευθέως την ελληνική ασφάλεια, από τον Έβρο έως την Κύπρο, με ”σαφείς” στόχους. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναδημοσιεύει τη χθεσινή ανάλυση του εξαιρετικά έγκυρου ”Defencenet”, προς ενημέρωση επί των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας.
Τέσσερα δισεκατομμύρια δολλάρια μόνο για το 2011 και συνολικά 50 δισ. δολάρια θα δαπανήσει η Τουρκία για εξοπλισμούς μέχρι το 2020. Όλα αυτά παρά την παγκόσμια οικονομικη κρίση και την σαφή έλλειψη ορατής απειελής στον γεωπολιτικό της περίγυρο.
Ενώ άλλες χώρες προχωρούν σε μείωση του αμυντικού τους προϋπολογισμού, όπως η Ελλάδα που αποτελεί σαφή και διακηρυγμένο στόχο της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας,

Με Παπανδρέου και Χριστόφια άνοιξαν οι πόρτες για το Εβραϊκό λόμπι...

Στα τέλη Αυγούστου, η ηγεσία του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο –εάν αληθεύει η είδηση που δημοσίευσε «Ο Φιλελεύθερος», 15/8/2010.
Η επίσκεψη των Εβραίων είναι βεβαίως απότοκο της ρήξης των διμερών σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας. Μάλιστα, από τις πρώτες μέρες της «κρίσης» οι Εβραίοι στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, με μια φωνή, ζήτησαν την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. (Βέβαια, οι βρεγμένοι δεν φοβούνται την βροχή!).
Δεν ξέρω, πώς η κυβέρνηση Χριστόφια θα αξιοποιήσει την επίσκεψη της ηγεσίας του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι της Αμερικής, αλλά πρέπει να έχει υπόψη της το αρχαίο ρητό: «Φοβού τους … Ιουδαίους (Δαναούς) και δώρα φέροντες»!

Πυροβόλησαν ξανά ομογενείς στην Χειμάρρα – Νέες προκλήσεις από Αλβανούς

Συνεχίζεται το κλίμα εκφοβισμού στην Χειμάρρα. Προκαλούν και πάλι οι Αλβανοί. Πυροβόλησαν σε καφενείο ομογενή ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και θύματα.
Οι προκλήσεις στην Χειμάρρα δεν έχουν τέλος. Αλβανοί στην Χειμάρρα, επιχειρούν να εκφοβίσουν τον ελληνικό πληθυσμό της πόλης και κυρίως νέους ομογενείς, που πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες για την άγρια δολοφονία του 38χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, πριν από τρεις εβδομάδες, από ομάδα εθνικιστών επειδή μιλούσε Ελληνικά.
Σύμφωνα με το πόρταλ του “Πρώτου Θέματος”, αργά το βράδυ της Τρίτης, τέσσερις νεαροί Αλβανοί που επέβαιναν σε επιβατικό αυτοκίνητο, βρέθηκαν έξω από την καφετέρια που λειτουργεί ο ομογενής κ.Παντελής Κοκαβέσης στην παραλία της Χειμάρρας και πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.
Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, είναι μέλος της Ένωσης Χειμαρριωτών στην Αθήνα και στις αρχές του καλοκαιριού επέστρεψε στην Χειμάρρα, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το κύκνειο άσμα των οργάνων του σκότους! Το φιάσκο των καρχαριών του χρήματος γρήγορα θα σβήσει και θα διαλυθεί...

«Τα παράσιτα της ανομίας που κινούνται, αποφασίζουν και λειτουργούν ως τυφλοπόντικες και στυγνοί βρυκόλακες υπό τη σκέπη του σκότους των μασωνικών στοών, της μιαρής λέσχης Μπίλντεμπερκ, της Διεθνούς τριμερούς κ.ο.κ. θα έρθουν γρήγορα αντιμέτωπα με την αμείλικτη ρομφαία του πάνοπλου Κυρίου μας».
Στο διάβα των αιώνων ουδέποτε καλοί μου Χριστιανοί το σκοτάδι επικράτησε του φωτός! Ούτε το ψεύδος υπερίσχυσε της αληθείας! Μπορεί λοιπόν περιστασιακά ο Βελζεβούλ να καλλιεργεί την ψευδαίσθηση του ισχυρού στην ανθρωπότητα. Μπορεί να επιβάλλει ακόμη μέσω των οργάνων του την καταφανή αδικία σε ολάκερα έθνη. Μπορεί να σπέρνει την ασυδοσία και να καλλιεργεί την εικονική πραγματικότητα ότι δήθεν κινεί τα νήματα του κόσμου. Αλλά πάντα, μα πάντα αποδεικνύεται ότι τα σχέδια έχουν την ίδια κατάληξη και περιβάλλονται με το μανδύα της παταγώδους αποτυχίας που τα περιτυλίγει... Ποτέ ένας Βελζεβούλ δεν επικρατεί! Αυτό λοιπόν που αδιάκοπα γίνεται επί σειρά αιώνων, αναμένεται να επαναληφθεί και πάλι, ώστε να διαφανεί σε ολάκερη την οικουμένη πως τα νήματα στον πλανήτη τα κινεί αποκλειστικά ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός.

HΠΑ: Η εκκλησία Άγιος Νικόλαος υπήρχε, το τζαμί ;

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της ανοικοδόμησης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Άγιος Νικόλαος, η οποία καταστράφηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους και ισλαμικού κέντρου κοντά στο "Σημείο Μηδέν" του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν, προβάλλονται πλέον και σε αμερικανικά ΜΜΕ τα εμπόδια που θέτουν οι αρμόδιες αρχές της πόλης για την ανέγερση του ναού.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο μέρος που βρισκόταν η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι (ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ρούντι Τζουλιάνι είχαν δώσει διαβεβαιώσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανέγερση της εκκλησίας) και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Λονγκ Άιλαντ για την ομοσπονδιακή Βουλή Τζορτζ Δήμος εμφανίστηκαν αντίθετοι με την οικοδόμηση του ισλαμικού κέντρου, κατηγορώντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές ότι παρεμποδίζουν την ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού, του μοναδικού οίκου λατρείας που καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν πια Λεωνίδες μόνο εφιάλτες

Θα θελα να το δω, να το ζήσω, να το βιώσω! Να δω ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεχύνονται στους δρόμους, να δίνουν το χέρι σε αυτούς που είναι πεσμένοι. Με μοναδικό παλμό και μία φωνή, να ζητούν τα δικαιώματα τους. Να κρατάνε Ελληνικές σημαίες και όχι κόκκινα κουρέλια. Να δω όμορφους νέους μαζί με γελαστούς ηλικιωμένους, μαζί πλάι-πλάι στον ίδιο αγώνα. Να δω τους άξιους να παλεύουν για τις αξίες.
Να δω να έχουν αντίκρισμα οι κόποι και οι θυσίες. Να δω να κυλάνε δάκρυα χαράς και όχι απόγνωσης. Να δω μάνες να προτρέπουν τα παιδιά τους στον αγώνα για την πατρίδα…. Να δω για μια φορά τον Έλληνα, να στέκεται όρθιος, εκεί που τον έταξε η ιστορία. Κι ύστερα γυρίζω το κεφάλι και βλέπω….
Βλέπω στο δρόμο σκυμμένα κεφάλια και ανθρώπους που τους κλωτσάνε και δεν αντιδρούν.

Περί της στρατηγικής σχέσης με τους σιωνιστές

Ξαφνικά το σύστημα, κάνοντας μεταβολή, το έριξε στη λαγνεία για τη «στρατηγική σχέση» μας με το Ισραήλ, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την επίσημη επίσκεψη Παπανδρέου (την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ) και την άμεση ανταπόδοσή της από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
 Η ελληνική κυβέρνηση από καιρό είχε δείξει τις προθέσεις της, με αντιαραβικές όσο και ανήθικες ενέργειες, όπως ήταν η μη ψήφιση της έκθεσης του Νοτιοαφρικανού δικαστή Γκόλντουιν για τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, αλλά και η δέσμευση των χρημάτων ιρανικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να ανακοινωθεί τίποτα. Στη ζούλα όλα λοιπόν, για να «προστατευθεί» η εικόνα της κυβέρνησης και να μην καταρρεύσει το παραμύθι για τις άριστες σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Κάποιοι από το ΥΠΕΞ κάνουν διαρροές, λέγοντας ότι η «στρατηγική» σχέση μας με το Ισραήλ αποτελεί αντίβαρο στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η ελληνική κυβέρνηση κολαούζος των Σιωνιστών

Ο Νετανιάχου... ικανοποιημένος, ο Γιωργάκης πέρα βρέχει
«Η σημερινή επίσκεψη προάγει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και είναι η πρώτη από πολλές άλλες, για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε δύο αρχαίους λαούς, που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους», είπε μετά τη συνάντηση με τονΓιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «οι δυο λαοί μας είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε σειρά από τομείς μεταξύ των οποίων ο τουρισμός και άλλες επενδύσεις. Μιλήσαμε για συνεργασία σε επίπεδα άμυνα και ασφάλειας γιατί πάνω από όλα θέλουμε μια ειρηνική Μέση Ανατολή. Ενημέρωσα τον κ. Παπανδρέου για τα βήματα που κάνουμε για απευθείας συνομιλίες με τους Παλαιστινίους. Ελπίζω αυτή τη συνάντηση να είναι η πρώτη πολλών άλλων μεταξύ των δύο αρχαίων λαών». Και εξέθεσε τον κ. Παπανδρέου: «Συμφωνώ απολύτως με κάθε λέξη που είπε ο κ. Παπανδρέου, αν δεν συσφίξουμε τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ θα ήταν κάτι αφύσικο»! Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και Ισραήλ-Τουρκίας δεν θεωρούμε ότι είναι ανταγωνιστικές στις σχέσεις που αναπτύσσουμε εμείς με το Ισραήλ. Η περιφερειακή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή γειτονία, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή που είναι αρκετά».

Βανδαλισμοί με άρωμα τουρκικής προβοκάτσιας, αξιοπρεπείς Ρομά και πασοκικές γελοιότητες !

Είναι γνωστή πλέον η ιστορία που ξετυλίχθηκε πριν από 4 μέρες στην Κομοτηνή, κοντά στον τσιγγάνικο μαχαλά Πος Πος: άγνωστοι έσπασαν τις πλάκες μερικών τάφων του μουσουλμανικού νεκροταφείου της περιοχής, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και ν’ ακολουθήσει μέχρι και συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο από ομάδα μουσουλμάνων, που διαμαρτυρόταν για το γεγονός και ζητούσε τη βοήθεια και επέμβαση του προξένου (μάλλον θα τον βλέπουν ως…διοικητή της Θράκης – πράγμα πάντως όχι και πολύ παράλογο, με όσα βλέπουμε γύρω μας ειδικά τους τελευταίους μήνες).
Το όλο περιστατικό έγινε φυσικά αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον τουρκόφωνο (και τουρκόφρονα) τοπικό τύπο. Χαρακτηριστικό υπήρξε π.χ. το δημοσίευμα της Μπιρλίκ με τίτλο «Στο μοναστήρι στα Σούρμενα γίνεται προσευχή, και στην Δυτική Θράκη σπάζουν τάφοι!», όπου γίνεται απόπειρα αντιπαράθεσης του βανδαλισμού με την…τουρκική μεγαλοψυχία, που επέτρεψε την τέλεση της Θ.Λειτουργίας στη Μονή Παναγίας Σουμελά του Πόντου, ενώ τονίζεται και το σύνθημα «Έξω το Προξενείο-Χρυσή Αυγή», που βρέθηκε γραμμένο σε τοίχο του νεκροταφείου (για το δημοσίευμα αυτό, αλλά και για άλλα σχετικά με το θέμα, βλ. το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/).

Το σόου του τουρκόσπορου πατριάρχη θα το πληρώσουν ακριβά οι Έλληνες. Η κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα το αντάλλαγμα για την Παναγία Σουμελά.

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι “να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά”. Άραγε ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

Πως κατάντησε η Ελλαδίτσα μας. Συνεργασίες με τους Νο 1 δολοφόνους της υφηλίου. Γέμισε με πράκτορες της Μοσάντ η χώρα μας.

Η διήμερη επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Αθήνα (16-17 Αυγούστου) χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων ιστορική, γιατί είναι η μοναδική εδώ και πολλές δεκαετίες από Ισραηλινό Πρωθυπουργό στη χώρα μας.
 Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή, γιατί πραγματοποιείται με φόντο μία άνευ προηγουμένου ένταση στις σχέσεις Αγκυρας – Τελ Αβίβ κα ενώ φουντώνουν τα σενάρια περί αμερικανο-ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Ιράν. Εμπεροι διπλωμάτες λένε ότι αν η Αθήνα δεν εκμεταλλευθεί και αυτή την ευκαιρία για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της, τότε θα είναι άξια της τύχης της. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε μία απίστευτη αποκάλυψη να μετατρέψει την επίσκεψη σε θρίλερ: η ισραηλινή προοδευτική εφημερίδα HAARETZ έφερε στο φως (στις 13 Αυγούστου) την πληροφορία ότι την προετοιμασία του ταξιδιού έχει αναλάβει η Μοσάντ – οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ – επειδή οι διπλωμάτες της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία.
 Είναι δε, τόσο αποφασισμένοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες, ώστε ο Πρέσβης στην Αθήνα δεν πρόκειται να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της χώρας του στο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα από τις δηλώσεις του πατριάρχη Βαρθολομαίου και του κ. Ερντογάν

Η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων στο χωριό Μηλιού της Πάφου που έχει μετατραπεί σε πολυτελές spa resort. Η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στο χωριό Μηλιού της Πάφου ήταν ένα ιστορικό μοναστήρι. Κτίστηκε το 1649 από τον Άγιο Πανάρετο που ήταν τότε Μητροπολίτης Πάφου. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης παρουσίας του, είχε προσφέρει πολλά στη περιοχή τόσο σε πνευματικό, όσο και σε πολιτιστικό, αλλά και σε μορφωτικό επίπεδο. Κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας η Μονή αυτή φώτισε πολλούς ανθρώπους στα γράμματα. Μέχρι και τη δεκαετία του 1990 η Μονή λειτουργούσε ως γυναικείο μοναστήρι. Το 2009 η Μονή αφέθηκε από την Εκκλησία της Κύπρου να μετατραπεί σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα - spa resort.
Η Μονή όπως ήταν πριν τη μετατροπή της σε spa resort.

Είσαι Πατριώτης; Δυσμενής μετάθεση!

Δεν είναι δυνατόν!… Αξιωματικός του Ναυτικού (ο Πλωτάρχης Στρατιωτικός Γιατρός Ζ.Μ.) μετετέθη ΑΚΑΡΙΑΙΑ επειδή σε εκδήλωση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, (όπου παρίστατο και ο υποναύαρχος Κρυονερίτης γνωστός από τα απαράδεκτα γεγονότα που άφησαν άναυδο κάθε Ελληνα, στο «ΑΒΕΡΩΦ») απετόλμησε να επισημάνει το απαράδεκτο γεγονός της παραχώρησης του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού για την ανέγερση τεμένους.
Ο Πλωτάρχης, καταχειροκροτήθηκε, βεβαίως, από τους 300 περίπου συναδέλφους του όταν επεσήμανε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης – και ειδικώς του Αρχηγείου Ναυτικού – πλην όμως ο υποναύαρχος Κρυονερίτης και η λοιπή κουστωδία ανωτάτων βαθμοφόρων σκεπτόμενοι προφανώς ότι μπορεί να… μπλέξουν, φρόντισαν να οδεύσει προς… το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα ο… αυθάδης Πλωτάρχης.
Ποιος ξέρει, μπορεί και να αποταχθεί επειδή είχε την έμπνευση να θίξει τα κακώς πεπραγμένα των ανωτέρων του και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Διότι ειδικά για την ανέγερση του τεμένους στην θέση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού, δεν είναι δυνατόν να μην εγνώριζε τα πάντα ο Υπουργός.

Φωλιά ακραίων ισλαμιστών η Βοσνία

«Τι σκοπεύετε να κάνετε με την Γκόρνα Μαόκα;», ήταν ένα από τα πρώτα ερωτήματα που είχε απευθύνει στους βόσνιους αξιωματούχους ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, όταν τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκε το Σεράγεβο, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ανεξέλεγκτη δράση ριζοσπαστών ισλαμιστών στη Βοσνία.
Η Γκόρνα Μαόκα, ένα μικρό πρώην σερβικό χωριό της Βορειοανατολικής Βοσνίας, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Μπρτσκο και όχι πολύ μακριά από την Τούζλα, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι βοσνιακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε αυτό.
Η επιχείρηση «Φως», όπως ήταν η κωδική ονομασία της, είχε ως στόχο «την ταυτοποίηση ατόμων υπόπτων, που απειλούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και τη συνταγματική τάξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και προωθούσαν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος».

Eλλάδα: Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, ένα το θέμα: «Έξω ο δολοφόνος Νετανιάχου.

Εκατοντάδες άτομα σε δύο διαφορετικά συλλαλητήρια διαδήλωσαν το απόγευμα, εν μέσω καύσωνα, στην άδεια Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενζαμίν Νετανιάχου.
Στις 6.30 το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μέλη της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», καθώς και Παλαιστίνιοι και Άραβες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην, όπως τόνισαν οι ομιλητές στη συγκέντρωση, «προκλητική επίσκεψη στην Αθήνα του σφαγέα ισραηλινού πρωθυπουργού. …Ενώ το αίμα των αγωνιστών του Μαβί Μαρμαρά δεν έχει στεγνώσει, ενώ το κράτος του Ισραήλ αιματοκυλά τους Παλαιστινίους και την περιοχή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί τον ``σίριαλ κίλερ`` της Μέσης Ανατολής για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα». Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν: «Έξω ο δολοφόνος Νετανιάχου.

Ισραήλ: Σάλος στο Ισραήλ από τις φωτογραφίες μίας οπλίτου, με δεμένους παλαιστινίους κρατουμένους

Οι φωτογραφίες μίας ισραηλινής στρατιωτίνας, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στο Ισραήλ έπειτα από την προβολή τους σήμερα στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.
Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στην κοινωνική ιστοσελίδα Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που ήταν επιφορτισμένη να φυλάει, και τις αναμετάδωσε και η κρατική τηλεόραση.
Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.
Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την οπλίτη σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.
Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Οι Συνομώτες κατά τις Ελλάδος βρίσκονται στην Bαλκάνια…..Τα Αμερικανοεβραικά λόμπι συσκέπτονται με τους συμμάχους τους.

ΠΓΔΜ: Τουρκικές και σλαβομακεδονικές οργανώσεις, έστειλαν αμερικανούς λομπίστες στα Σκόπια και στην Τουρκία - Αστοιχείωτοι ιστορικά αμερικανοί, ανακατεύονται με πράγματα που δεν γνωρίζουν...
Σύμβουλοι 18 Aμερικανών βουλευτών, μαζί με 15 Τούρκους καθηγητές και επιχειρηματίες, πραγματοποιούν, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της οποίας θα έχουν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.
Την επίσκεψη διοργανώνει η σλαβομακεδονική ομογενειακή οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» («United Macedonian Diaspora»), με έδρα την Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τον «Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής» («Turkish Coalition of America»), ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, χρηματοδοτεί την επίσκεψη αυτή.
Οι δύο αυτές οργανώσεις, πριν από δύο χρόνια, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, στις ΗΠΑ.

Πετάνε την Παναγία από το Άγιο Όρος. Στο κόλπο και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει και το Αγιο Ορος στα μέτρα του! Εχει τα σχέδιά του! Επιθυμεί να γίνει το Αγιο Ορος μια κοσμική σκάλα για τουρισμό, να καταργηθεί το ΑΒΑΤΟ και όλη η πορεία να ελέγχεται από τον νέο Μηχανισμό που στήνεται με εντολή και επιθυμία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η λεγόμενη ΕΠΙΤΡΟΠΗ για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο ΒΑΤΟΠΕΔΙ με τον Εφραίμ και την παρέα του! Μιλάνε για «ισορροπημένη» και καθαρή συνεργασία με το Αγιο Ορος, αφού η ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα είναι ο κύριος Εκτελεστής των Σχέσεων Πολιτείας και Αγίου Ορους.
Στην Επιτροπή έχουμε ήδη τους διορισμούς των Χάρη Παμπούκη υπουργού Επικρατείας, Αρ. Κασμίρογλου διοικητού του Αγίου Ορους, μέχρι πρότινος Υποδιοικητού, ο πολύς αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με το «σκοτεινό» Πανεπιστημιακό παρελθόν Δημ. Δρούτσας και του υφυπουργού Οικονομίας Μ. Μπόλαρη.
Πρόκειται για καθαρή Επιτροπή, λένε αρκετοί Μητροπολίτες και όχι για «ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» του Ρόλου της Αθωνικής Πολιτείας.

Μία ορθόδοξη λειτουργία, αντιστοιχεί με την κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή είναι η 'πολιτική' του πατριάρχη Βαρθολομαίου και της σημερινής κυβερνήσεως.

Τουρκία - Δηλώσεις Ερντογάν για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
"Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική θεία λειτουργία, στην νέα Μόνη Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, 88 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εκκένωση της Μικράς Ασίας από το χριστιανικό πληθυσμό της μου.
«Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε, απευθυνόμενος σε μέλη της ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νοτια Τουρκία.

Σαν Σήμερα (16-08-1960) Επίσημη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κύπρος έπαψε να είναι βρετανική αποικία και έγινε ανεξάρτητη Δημοκρατία τα μεσάνυχτα της 15ης προς 16ης Αυγούστου του 1960.
Στις 16 Αυγούστου, ο τελευταίος βρετανός κυβερνήτης Σερ Χιου Φουτ παρέδωσε την εξουσία σε επίσημη τελετή στη Βουλή των Αντιπροσώπων στον πρώτο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και στον πρώτο Αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ.
Οι τελευταίοι είχαν εκλεγεί στα ύπατα αξιώματα του νέου κράτους στις πρώτες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις 13 Δεκεμβρίου του 1959.
Οι πρώτες βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν στις 31 Ιουλίου του 1960, ενώ στις 7 Αυγούστου 1960 διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των Κοινοτικών Συνελεύσεων. Οι εκλογές έγιναν με πλειοψηφικό σύστημα και με βάση την αποικιακή νομοθεσία. Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυτοί που λεηλάτησαν και καταπάτησαν, προσφέρονται ως προστάτες των μονών της Σερβίας.

Αντίθετο το Κόσοβο στη φύλαξη ορθόδοξων μονών από τη Σερβία
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, δήλωσε ότι η Σερβία δεν μπορεί να στείλει προσωπικό προκειμένου να...συμμετέχει στη φύλαξη των σερβικών ορθόδοξων μονών και των λοιπών ιστορικών μνημείων στο Κόσοβο.
Σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος είπε, χθες, από τη Γκρατσάνιτσα, ότι η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει προσωπικό προκειμένου να συμβάλλει στην ασφάλεια των μονών και μνημείων στο Κόσοβο, ο Μπαϊράμ Ρετζέπι έκανε λόγο για ευσεβείς πόθους μεμονωμένων ατόμων.
«Το Κόσοβο έχει τη δική του αστυνομία, που φυλά τα μοναστήρια, τα οποία και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του Κοσόβου», δήλωσε ο κ. Ρετζέπι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Contact Plus» της Μιτρόβιτσα.

Χρήστος Καλέτσιος: Η πιο άνιση μάχη του αιώνα δόθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

Στις «μεγάλες» εφημερίδες, με τα πολυτελή δώρα, τα έγχρωμα ένθετα και το μεγάλο όγκο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα διαβάσετε τίποτε αυτές τις ημέρες για την ιστορία απλών Έλληνων σαν του Χρήστου Καλέτσιου, που πριν από κάποιους Αύγουστους, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου, έχυσαν το αίμα εχθρών και είδαν τους συντρόφους τους να πεθαίνουν.
Δεν θα διαβάσετε για την εποποιία του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, όπου μια χούφτα Έλληνες κατάφερα να κρατήσουν ένα μέρος της Λευκωσίας ελληνικό, αντιμαχόμενοι συντριπτικά υπέρτερες δυνάμεις.
Γιατί βλέπετε αυτοί οι Έλληνες, δεν επιζήτησαν να εξαργυρώσουν τον αγώνα τους. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού στην εξουσία είναι τα πολιτικά τέκνα αυτών που τότε αγωνιούσαν όχι να σώσουν ένα μέρος της Ελλάδος αλλά να επιφέρουν μια πολιτική αλλαγή, η οποία μας έφερε εκεί που είμαστε σήμερα. Εμείς όμως, στον «ΕΚ», επιμένουμε να πιστεύουμε ότι ακριβώς αυτές είναι οι ιστορίες που πρέπει να φέρνουμε στην επιφάνεια.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Νέο επεισόδιο με "άρωμα" προβοκάτσιας - Βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής

Νέο επεισόδιο με έντονο το "άρωμα" της προβοκάτσιας σημειώθηκε τη νύχτα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής. Άγνωστοι εισήλθαν στον ιερό χώρο και προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς επί των τάφων και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μέσα σε τρεις ημέρες μετά την ρίψη βόμβας μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη και οπωσδήποτε δημιουργεί προβληματισμό τόσο η επιλογή του στόχου, όσο και το timing της ενέργειας, λίγο πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι ενέργειες θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το οργανωμένο σχέδιο "Βαριοπούλα" και πλέον στις έρευνες έχει μπει και η ΕΥΠ. Πάντως είτε προβοκάτσια από το γνωστό "ανατολικό" κέντρο ή ξένους πράκτορες, γενικώς, είτε ενέργεια ανόητων εγχώριων "θερμοκέφαλων", έρχεται σε μία πολύ κακή στιγμή όπου η Ελλάδα εμφανίζεται απολογούμενη την στιγμή που η Τουρκία έχει "ανέβει σκαλί" σε ότι αφορά τις επίθετικές κινήσεις της το τελευταίο εξάμηνο στο Αιγαίο.

Και…«φιλανθρωπικές» τουρκο-εκδηλώσεις στη Θράκη!

Το…«κοινωνικό» του πρόσωπο μάς δείχνει πάλι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής με το νέο φιλανθρωπικό Μπαζάαρ που ετοιμάζεται, αυτή τη φορά στην Ξάνθη!
Στη…φιλανθρωπία το…έριξαν πάλι οι τουρκόφρονες μέσω της μειονοτικής «Συνεργασίας Γυναικών Δυτικής Θράκης», μετά τη διοργάνωση του περσινού Μπαζάαρ για την…ενίσχυση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής (μιλάμε φυσικά για εκείνη τη χυδαία σύναξη στο Πάρκο της Κομοτηνής, που έγινε με συνδιοργάνωση του ίδιου του Τουρκικού Προξενείου και που απέδειξε άλλη μια φορά τις ιδιόμορφες συνθήκες συγκυβέρνησης που επικρατούν στη Θράκη).
Μια φιλανθρωπία όμως, που φυσικά θα είναι και πάλι μπολιασμένη με άφθονο τουρκο-εθνικιστικό δηλητήριο και θα πραγματοποιηθεί υπό την υψηλή επιστασία του Προξενείου. Ε, τι άλλο συμπέρασμα άραγε να βγάλουμε, διαβάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα της Μπιρλίκ (9/8/2010, μετάφραση http://tourkikanea.wordpress.com/)
 για την…αναφορά που έσπευσαν να δώσουν οι εν λόγω κυρίες στον Μουσταφά Σάρνιτς (βλ. φωτό) ενόψει του νέου Μπαζάαρ που ετοιμάζουν (αυτή τη φορά στην Ξάνθη) ή με τις δηλώσεις «τουρκικής κοινωνικής αλληλεγγύης» στις οποίες προέβησαν; Διαβάστε το κι εσείς:

Δολοφονήθηκε Έλληνας ομογενής στην Αλβανία επειδή μιλούσε ελληνικά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα απαίτησαν από τον 37χρονο Έλληνα ομογενή να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του.
Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Χειμάρρα η κηδεία του 37χρονου Έλληνα ομογενούς, Αριστοτέλη Γκούμα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν χθες, πριν το μεσημέρι, όταν τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 37χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.
Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.

Αμερικανικό ψήφισμα για τη “γενοκτονία των Τσάμηδων”;

Νέες ανθελληνικές ενέργειες καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από επίσημους αλλά και παρακρατικούς κύκλους της Αλβανίας. Ο ηγέτης του αλβανικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ολοκλήρωσης (PDI), Tahir Muhedini πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου, με σκοπό την κινητοποίηση της αλβανικής διασποράς για την προώθηση ψηφίσματος σχετικά με το “Τσάμικο ζήτημα” από το Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του PDI συναντήθηκε με τους γερουσιαστές Alcee Hastings και Steny Hoyer, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο Tahir Muhedini ενημέρωσε τον Steny Hoyer ότι το «Τσάμικο θέμα» βρίσκεται στη βάση του προγράμματος του PDΙ και του παρέδωσε πλήρη φάκελο για τις αλβανικές αξιώσεις. Σημειώνεται πως ο Steny Hoyer είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο Αμερικάνικο Κογκρέσο.
“Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των σημερινών συνθηκών.
 Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν”,

Οδοιπορικό στο κέντρο της Ορθοδοξίας

Ενα περιπετειώδες ταξίδι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη φωτογραφική καταγραφή του επί δεκαέξι αιώνες συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποίησε η Βαρβάρα Χαραλαμπίδου. Το λεύκωμα με τίτλο «Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά Πόντου», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Το Παλίμψηστον», είναι αποτέλεσμα μίας καταγραφής από την Κοζανίτισσα συγγραφέα η οποία διήρκεσε περισσότερο από οκτώ χρόνια. Οι πεντακόσιες σελίδες του αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της προσπάθειας. Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε η Βαρβάρα Χαραλαμπίδου την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης έκδοσης, καθώς η φωτογράφηση λόγω είτε των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είτε της δυσκολίας στην πρόσβαση σε πολλά από τα προσκυνήματα, δεν ευνοούσε την καταγραφή τους από το φωτογραφικό φακό.
Η επίσκεψη της συγγραφέα στα εξαρχικά χωριά της Μονής Σουμελά μετατράπηκε σε… άθλο.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η πρώτη επίσκεψη της Παναγίας στο Άγιο Όρος

Όταν ανέβηκε η Θεομήτωρ στο όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, έγειραν τα δέντρα και την προσκύνησαν. Κατά την γενική αγιορείτικη παράδοση, η Κυρία Θεοτόκος με τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ταξίδευε με πλοίο από την Παλαιστίνη στην Κύπρο, για να επισκεφτεί τον Άγιο Λάζαρο (τον αναστημένο εκ νεκρών).
 Λόγω όμως μεγάλης τρικυμίας και με υπερφυσικό τρόπο, το πλοίο βρέθηκε στον Άθω και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Κλήμεντος στη Μονή Ιβήρων.Εκεί τη διδασκαλία της δέχθηκαν το Χριστιανισμό. Λέγεται επίσης από την παράδοση, ότι όταν πλησίαζε το πλοίο της Παναγίας το Άγιο Όρος, καταστράφηκε το μεγάλο άγαλμα του Διός που βρισκόταν στην κορυφή του Όρους και τα υπόλοιπα είδωλα συνετρίβησαν. Η κορυφή του Άθω και όλα τα δέντρα και τα σπίτια έκλιναν και προσκύνησαν προς το μέρος του λιμανιού του Κλήμεντος όπου έμπαινε το καράβι της Παναγίας.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

«Δεν έχουμε ηγέτες με... καρύδια», Οργή από τον πατέρα Σολωμού

Τον δικό του σταυρό κουβαλά ο Σπύρος Σολωμού εδώ και 14 χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού του.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ... ΕΠΑΙΤΕΙ»
Τον είπαν τρελό. Αλλά και ποιος ήρωας δεν ήταν «τρελός»; Ποια λογική μπορεί να σπρώξει ένα παιδί 26 ετών σε έναν ιστό ενώ τον σημαδεύουν δεκάδες όπλα;
Ο Σολωμός Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, έκλεισε τα αφτιά του στις φωνές της «σύνεσης» και της «λογικής». Τράβηξε δύο τζούρες από το τσιγάρο του και έφυγε. «Γύρνα πίσω, ρε μαλάκα...» ήταν η φωνή που προσπάθησε να τον φέρει στα λογικά του. Την αγνόησε.Οι τελευταίες στιγμές της σύντομης ζωής του πάγωσαν την Κύπρο, που ήταν καθηλωμένη στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας απευθείας τη διαδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Το «σήμα κινδύνου» του Αρχηγείου για τις πτήσεις στο Αιγαίο

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να διαψεύσει με σφοδρότητα και χονδροειδείς χαρακτηρισμούς το δημοσίευμα της «Ε» του Σαββάτου, σύμφωνα με το οποίο αν η Αθήνα και η Αγκυρα, με βάση την προτροπή του ΝΑΤΟ, δεν λύσουν ταχύτατα το θέμα που χρονίζει από το 2003 για την επάνδρωση και αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού υποστρατηγείου της Λάρισας και τη διασυνδεσιμότητα των ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο Αιγαίο για σκοπούς ΝΑΤΟ, τότε ο έλεγχος ολόκληρου του Αιγαίου θα παραμένει στο στρατηγείο της Σμύρνης και το τουρκικό υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ δεν θα καταργηθεί.
Ο κ. Βενιζέλος παραπέμπει στις προηγούμενες ανακοινώσεις επί του θέματος και επιμένει ότι το δημοσίευμα της «Ε» είναι απολύτως ανακριβές.
* Ετσι, στις 8 Απριλίου 2010, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι, ύστερα από οδηγίες του, ο Α/ΓΕΑ ζήτησε με επιστολή του από τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης να ανακαλέσει το έγγραφό του προς αποφυγή παρεξηγήσεων που θίγουν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελλάδας.

Τουρκοφιέστα στην πλατεία της Κομοτηνής ενώπιον χριστιανών αιρετών

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το φεστιβάλ της μειονοτικής GAT, ήτοι της «Κοινότητας Νέων Επιστημόνων». Περισσότερα επί του περιεχομένου βεβαίως καλύτερα να μην σας πούμε (πλην του ότι θα προβαίναμε σε…αλλεπάλληλες καταγγελίες, αλλά δυστυχώς η προβολή της γελοιότητας και η προσβολή της αισθητικής δεν έχουν εισέτι αναχθεί σε ποινικά αδικήματα). Διαβάστε ωστόσο το σχετικό ρεπορτάζ από την τουρκοφυλλάδα Μπιρλίκ (2/8/2010) (μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com/)
 και προσέξτε μεταξύ άλλων με πόσο ενθουσιασμό χαιρετίζεται το συμβάν από τον συντάκτη του κειμένου. Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση ο πρόξενος Σάρνιτς, μειονοτικοί αιρετοί, εκπρόσωποι (νόμιμων και μη) τουρκοσυλλόγων, ο Χαλήτ Χαμπίμπογλου (ε, αλλοίμονο!), αλλά και ο δήμαρχος Κομοτηνής Κοτσάκης με τους αντιδημάρχους Ναλμπάντη και Μουρτίδη…

Ρωσία στηρίζει την Σερβία για το Κόσσοβο

Η Ρωσία θα στηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Σερβία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από την έκδοση της γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ) για τη νομιμότητα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Όπως δήλωσε ο μόνος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Βιτάλι Τσουρκίν, η χώρα του θα στηρίξει το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, τον επόμενο μήνα.
«Το ψήφισμα θα συζητηθεί κι αν μιλάμε για τη ρωσική στάση, πρέπει να πούμε ότι θα το στηρίξουμε», δήλωσε, χθες, ο Ρώσος πρέσβης.
Ερωτηθείς εάν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Σκεντέρ Χισένι, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσουρκίν απάντησε πως δεν τον συνάντησε και ότι δεν υπήρξε σχετικό αίτημα από την πλευρά του κ. Χισένι.

Μόσχα προς Αθήνα: Δεν θα τα δώσετε όλα στους Αμερικανούς!

Έναρξη μιας σκληρής στρατιωτικής και διπλωματικής παρτίδας στη ΝΑ Μεσόγειο σηματοδοτεί η δήλωση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ναυάρχου Βλ. Βισότσκι, για το ενδιαφέρον ίδρυσης ναυτικής βάσης της χώρας του στην Ελλάδα ή στην Τουρκία.
Αιφνιδιάζοντας πλήρως τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλο, ο ναύαρχος Βισότσκι εξέφρασε δημόσια την πρόθεση του Κρεμλίνου να αποκτήσει ισχυρή παρουσία, με βάσεις, αγκυροβόλια κι άλλες διευκολύνσεις υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
Η σφήνα της Μόσχας προκάλεσε σοκ στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, επειδή πίστευαν ότι είχαν κλείσει σχεδόν όλα τα μέτωπα με τη Ρωσία και θα συνέχιζαν, σε χαμηλούς τόνους, τις διαπραγματεύσεις μαζί της για την αγορά τεθωρακισμένων, τη συντήρηση-πιστοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων S-300, TOR-M1 και OSA, αλλά και για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων στο ζήτημα των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Οι μοτοσυκλετιστές τίμησαν τους Ισαάκ και Σολωμού

Με το σύνθημα «Πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού - Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν» 1000 και πλέον μοτοσικλετιστές, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση - πορεία εις μνήμην των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την ελεύθερη Κύπρο έδωσαν το παρών τους ενάντια στην Τουρκική κατοχή και στη καθημερινή μιζέρια της κυπριακής πραγματικότητας. Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού άνοιξαν το δρόμο για τα κατεχόμενα μέρη μας, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο και έδειξαν σε όλους ότι το φρόνημα μας και η επιστροφή στην κατεχόμενη πατρίδα, τη γη των προγόνων μας είναι ένας νόστος αέναος που δεν θα σβήσει ποτέ».
«Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσοι ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού», έγραψε στο φύλλο της Δευτέρας, η «Σημερινή».

«Πίρι Ρέις» και μουσουλμανικά τεμένη, η ανταλλαγή για μια λειτουργία στην Παναγία Σουμελά ;

Για 13 ώρες μπήκε ξανά χθες σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιανατολικά της Ρόδου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» έπειτα από έρευνες που έκανε και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα.
Το «Πίρι Ρέις» δεν έκανε έρευνες αυτήν τη φορά, κάτι που προέκυψε από την ανάλυση στοιχείων κατά τη διάρκεια της κίνησης του πλοίου και αποδόθηκε στη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελλόριζου. Αυτό δεν απέτρεψε την παρουσία και παρακολούθηση των κινήσεων του «Πίρι Ρέις» από κοντά από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. Το τουρκικό σκάφος κινήθηκε εντός της περιοχής ελληνικών συμφερόντων, από τις 23.30 του Σαββάτου μέχρι τις 12.30 της Κυριακής.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Τα «Πλαστικά Κρήτης» επενδύουν στο Πίρι Ρέις

Ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία και δημιουργία θέσεων εργασίας στη... γείτονα, την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την ανεργία και η οικονομία μας λυγίζει! Στη δημιουργία δεύτερου (!) εργοστασίου στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Γκαζιαντέπ, θα προχωρήσει η εταιρεία Senkroma (ειδικεύεται στην παραγωγή συμπυκνωμάτων χρωμάτων για συνθετικά νήματα), θυγατρική της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Το εργοστάσιο αυτό θα λειτουργήσει στις αρχές του 2011 και θα εξυπηρετεί τη βιομηχανία συνθετικών νημάτων της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν.
Σημειωτέον ότι η εταιρεία διατηρεί ήδη ένα εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη και χρησιμοποιεί ημιεπεξεργασμένη πρώτη ύλη που παράγεται στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Πλαστικά Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Κάποτε, στο (πολύ) βάθος της ιστορίας, θα μπορούσαμε να πούμε, το κεφάλαιο στη χώρα μας λειτουργούσε εθνικά, τονώνοντας σε κάθε ευκαιρία την οικονομία της χώρας.

Μηχανοκίνητη πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Με το βλέμμα στραμμένο στη πόλη του Ευαγόρα 14 χρόνια από την θυσία των ηρώων μας και 36 χρόνια από την κατάληψη της Κύπρου μας από τους Τούρκους αττίλες αύριο θα διατρανώσουμε την αταλάντευτη απόφαση για ελευθερία. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της περσινής πορείας η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους από όλες τις παραγωγικές τάξεις του λαού μας και της νεολαίας, σκοπεύει και φέτος να προσδώσει αφενός μεν μαζικότητα στις φετινές εκδηλώσεις, αφετέρου δε, να προβεί στην παγκύπρια διανομή εντύπου και ψηφιακού ενημερωτικού υλικού, με στόχο την προβολή της θυσίας των δύο ηρώων.

17 στρατηγοί στην Τουρκία δεν συνελήφθησαν για τη «Βαριοπούλα»

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ακύρωσε ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος 102 Τούρκων στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων 25 στρατηγοί και ναύαρχοι εν ενεργεία, που φέρονται ως ύποπτοι εμπλοκής σε σχέδιο πραξικοπήματος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ''Ανατολή''.
Το Δικαστήριο έκρινε πως τα αιτήματα ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης, που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους των υπόπτων, μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Το ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε στις 23 Ιουλίου, αφορούσε επίσης 17 στρατηγούς και ναυάρχους εν αποστρατεία.
Συνολικά, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος 196 ανθρώπων για τη συνωμοσία ''Βαριοπούλα'', στην έδρα της πρώτης στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την άνοδο το 2002 στην εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Συλλαμβάνεται ραββίνος συγγραφέας βιβλίου που προτρέπει σε δολοφονία των μη Εβραίων (ακόμη και παιδιών)

Ο επικεφαλής ραβίνος της εξέχουσας ‘Yeshiva’ (Κέντρο εβραϊκής - Ταλμουδικής μελέτης) στο Yitzhar της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο που ενθάρρυνε τη δολοφονία των μη-Εβραίων, ακόμα και παιδιών και βρεφών.
Ο ραβίνος Yitzhak Shapira είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Τορά του Βασιλιά» ("The King's Torah"), στο οποίο αναφέρεται ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με το "εβραϊκό νόμο," η δολοφονία των μη Εβραίων.
Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τον Shapira, μετά από μία διαφήμιση του βιβλίου σε εβραϊκή εφημερίδα.
Στο μεταξύ το βιβλίο (φωτο) ήδη έχει γίνει best seller στο Ισραήλ.

Οι 'ρίζες' τους ελληνικού τεκτονισμού τον 18ο αιώνα και τα σημερινά αποτελέσματα.

Ο ελληνικός τεκτονισμός αποτέλεσε -και ως έναν βαθμό εξακολουθεί να αποτελεί- ένα θέμα ταμπού για την επιστημονική έρευνα. Συνέπεια της στάσης αυτής είναι η πλήρης άγνοια για την ιστορία του κινήματος και για το ρόλο του στη διαμόρφωση βασικών ιδεών και αντιλήψεων της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά κατά τον 18ο αιώνα, εποχή του Διαφωτισμού και ακμής του τεκτονισμού.
Το δρόμο για να καλυφθεί το μεγάλο αυτό κενό ανοίγει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το νέο βιβλίο της Ίλιας Χατζηπαναγιώτη-Sangmeister, αναπληρώτριας καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, «Ο τεκτονισμός στην ελληνική κοινωνία και γραμματεία του 18ου αιώνα. Οι γερμανόφωνες μαρτυρίες», (Εκδόσεις Περίπλους, 2010).
Η μελέτη προσεγγίζει, μέσω ενός διεπιστημονικού προβληματισμού, γερμανόφωνες πηγές και κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας και διερευνά για πρώτη φορά στην ελληνική και στη διεθνή βιβλιογραφία τις λειτουργίες που επιτέλεσε ο τεκτονισμός για την ελληνική κοινωνία της εποχής του Διαφωτισμού.