Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Συρία: Η άγνωστη γενοκτονία των Ελληνορθόδοξων στην Μέση Ανατολή – Βίντεο: Χριστιανόπουλα ψάλλουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο!


Το ελληνορθόδοξο στοιχείο στην Συρία ήταν αναπόσπαστο με την μακρά ιστορία της χώρας και αποτελούσε το 10% του πληθυσμού της χώρας των 22 εκατ. ψυχών.
Οι Ορθόδοξοι με ελληνοχριστιανική συνείδηση κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν από τους ισλαμιστές μετά το 2011.

Χάθηκαν περίπου 2.000.000 Ελληνορθόδοξοι, οι οποίοι είτε σφαγιάστηκαν είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Περίπου 300.000 έχουν απομείνει στην Συρία.

Η Συρία υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιοχείας, ένα από τα τέσσερα Πατριαρχεία της Ανατολικής Ορθοδοξίας (Κωνσταντινούπολη, Ιερουσαλήμ, Αλεξάνδρεια, Αντιόχεια).


Επίσης, οι Σύριοι ορθόδοξοι αυτοαποκαλούνται «αλ-Ρούμ», η οποία είναι η αραβική μορφή της ελληνικής λέξης «Ρωμιός» που αναφερόταν σε όσους προέρχονταν από την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δηλαδή το Βυζάντιο εξ ου και η βαθιές τους ελληνικές ρίζες.


Στο βίντεο μικρά παιδιά τραγουδούν τον εθνικό Ύμνο στην Δαμασκό επ΄ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας αγνόησαν πλήρως την σφαγή των Ελληνορθόδοξων της Συρίας από το ISIS και την αλ-Κάιντα , ιδιαίτερα η Ελλάδα η οποία θα έπρεπε να ήταν η πρώτη που θα τους προστάτευε, ήταν παντελώς απούσα (και εξακολουθεί να είναι)…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/syria-i-agnosti-ethniki-genoktonia-ton-ellinorthodokson-sti-mesi-anatoli/