Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Έρχεται ένας παγκόσμιος πόλεμος χωρίς προηγούμενο!


Yankee-go-home! ΣΥΡΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και με Ιρανική εμπλοκή!  Νεκροί και τραυματίες Αμερικανοί! BINTEO ΦΩΤΟ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στη Συρία. Πύραυλοι στοχεύουν την αμερικανική βάση στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar ανατολικά της Deir Ezzor. 
Περισσότεροι από 20 πύραυλοι στόχευσαν τη βάση στο πεδίο Κόνικο. Οι βάσεις των ΗΠΑ κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Ευφράτη επλήγησαν από πυραυλικές επιδρομές από τις δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού-SAA και συμμάχων του. Χθες σε ανάλογη επίθεση σκοτώθηκε 1 Αμερικανός και τραυματίστηκαν 6 σύμφωνα με επίσημη παραδοχή. Είναι η επέτειος της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά Σερβίας..

Τουλάχιστον 1 ακόμη νεκρός Αμερικανός σήμερα σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.Νεκροί και τραυματίες μεταξύ των «αμερικανικών» δυνάμεων, από βομβαρδισμούς στις βάσεις τους στο πεδίο αερίου του Koniko και του Al-Omar στο Deir Ezzor, και μεταφέρθηκαν στην πόλη Al-Shaddadi στην Al-Hasakah αναφέρουν στρατιωτικές πηγές Συρίας. Βομβαρδισμός με ρουκέτες με περισσότερους από 30 πυραύλους με στόχο τις αμερικανικές βάσεις κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Ευφράτη στη βόρεια Συρία.

Επλήγησαν σήμερα 3 παράνομες αμερικάνικες βάσεις Κατοχής σε

al-Omar
Conoco
Al-Shaddad

Αυτές οι επιθέσεις χθες και σήμερα σηματοδοτούν μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή ..; Ο Μπάιντεν μίλησε τώρα και έδωσε σήμα για άμεση απάντηση στις επιθέσεις που δέχονται οι Αμερικανοί..”Διέταξα να απαντήσω γρήγορα μετά από μια επίθεση στη Συρία στις δυνάμεις μας από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν”. Ο Μπάιντεν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν, αλλά ότι είναι έτοιμες να απαντήσουν «δυναμικά» για να προστατεύσουν το προσωπικό τους μετά τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το IRGC στη Συρία σύμφωνα με AP.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τον δορυφόρο Khiam για να εντοπίσει και να βομβαρδίσει τις αμερικανικές βάσεις
Ο Khayyam αποστέλλεται στο διάστημα από τη Ρωσία και τα δεδομένα του χρησιμοποιούνται από το Ιράν

Η Συρία φαίνεται ότι αποφάσισε να απελευθερώσει τα κατεχόμενα από ΗΠΑ εδάφη της βόρεια του Ευφράτη όπου έχει δεσμευθεί το 90% των ενεργειακών της αποθεμάτων. Παράλληλα οι μονάδες αντιπυραυλικής άμυνας του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Υπάρχει έντονη δραστηριότητα αμερικανικών τζετ και ελικοπτέρων στα ανατολικά της Ντέιρ Εζόρ.

Υπάρχει αμοιβαίος βομβαρδισμός ρουκετών και πυροβολικού μεταξύ της SAA και των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο Deir Ezzor.Η στόχευση της παράνομης αμερικανικής βάσης στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko στη βόρεια ύπαιθρο του Deir Ezzor με αρκετούς πυραύλους, οδήγησε σε πυρκαγιά μέσα στη βάση και αναφορές για τραυματισμούς μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής.

Στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ: Μία από τις βάσεις μας στην ανατολική Συρία χτυπήθηκε από περίπου 8 πυραύλους και εργαζόμαστε για να εκτιμήσουμε τα θύματα και τις ζημιές.Αμερικανικά ελικόπτερα εξαπολύουν επιδρομές σε τοποθεσίες ανατολικά της Ντέιρ Εζόρ.Αμερικανός αξιωματούχος λέει στο Al Jazeera ότι υπάρχει τουλάχιστον 1 ακόμη νεκρός Αμερικανός μετά από επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία από πολιτοφυλακές που συνδέονται με το IRGC.Βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα κοντά στην αμερικανική βάση στο Koniko και το πεδίο Khasham, κοντά στην πόλη Al-Jafra, βορειοανατολικά του Deir Ezzor.

Οι αντιστασιακές φατρίες εκτοξεύουν βροχή σφοδρά πυραυλικά πλήγματα στις κατοχικές βάσεις των ΗΠΑ στο κοίτασμα πετρελαίου Al-Omar και το κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko, και ο ήχος των εκρήξεων ακούγεται στην περιοχή γύρω από την περιοχή.
Το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων ανατολικά της Ντέιρ Εζόρ, καίγεται πλέον από τους πυραύλους της αντίστασης.

Οι συμμαχικές δυνάμεις στοχεύουν με περισσότερους από 20 πυραύλους, εκτός από βλήματα βαρέος πυροβολικού, θέσεις αμερικανικών δυνάμεων σε όλο το μήκος τους στο Deir Ezzor.
Συγκρούσεις ρουκετών με δυνάμεις των ΗΠΑ, που ξεκίνησαν με πυρά πυροβολικού σε θέσεις αντίστασης και συμμαχικών δυνάμεων.

Η Συρία κάνει πράξη το ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Λεπτομέρειες για το αεροπορικό χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία τη χθεσινή νύχτα στη συνοικία Harabish της πόλης Deir Ezzor:
Ομάδα αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Al Udeid στο Κατάρ και κατευθύνθηκε προς τη Συρία μετά από οδηγίες του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin.
Τα μαχητικά έριξαν περίπου 20 πυραύλους GBU-12 τηλεκατευθυνόμενους με λέιζερ.

Σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου, η αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Deir Ezzor, ήταν απάντηση σε επίθεση με drone σε μια από τις στρατιωτικές τους βάσεις στη Hasakah (κατεχόμενες παράνομες στρατιωτικές βάσεις!) που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1 Αμερικανού στρατιωτικού εκπαιδευτή και τον τραυματισμό 6 άλλων στρατιωτικών, 3 από αυτούς εκκενώθηκαν γρήγορα για θεραπεία στο Ιράκ!
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι απάντησαν με επίθεση που (σύμφωνα με τα ψέματά τους) σε εγκαταστάσεις και τοποθεσίες που ανήκουν σε «συριοϊρανικές» ομάδες στο Ντέιρ Εζόρ, επειδή το drone που σκότωσε τον Αμερικανό ήταν μάλλον ιρανικής καταγωγής!
Πηγές στο Deir Ezzor ανέφεραν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη γειτονιά Harabish της πόλης, επιβεβαιώνοντας τη στόχευση του Κέντρου Σιτηρών και της Αγροτικής Ανάπτυξης που παρέχει τα τρόφιμα για όλη τη Συρία!
Η εξέλιξη έρχεται μια ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν αύξηση στις παραβιάσεις των ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της αμερικανικής βάσης στο al-Tanf, στην ανατολική Συρία.

Ιρανός σύμβουλος στη Συρία σχολίασε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ντέιρ Εζόρ χθες το βράδυ, τονίζοντας ότι «η αμερικανική κατοχή πραγματοποίησε, το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, μια επίθεση εναντίον σημείων πολιτών στην περιοχή και οι δυνάμεις μας είναι σε θέση να απαντήσουν και έχουν το πάνω χέρι».
«Με βάση τα παραπάνω, και μετά από αυτή την επίθεση που εξαπέλυσαν από την κατεχόμενη από τη Συρία περιοχή al-Tanf από τους Αμερικανούς, προειδοποιούμε τον Αμερικανό εχθρό ότι έχουμε το πάνω χέρι και έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε σε περίπτωση που τα κέντρα μας και δυνάμεις στοχοποιούνται στο συριακό έδαφος.Η εκδίκησή μας δεν θα είναι εύκολη και μακριά».
Η δήλωση έγινε όταν οι αμερικανικές βάσεις στην ανατολική Συρία και στα σύνορα με το Ιράκ δέχονται βαριές πυραυλικές επιθέσεις, πύραυλοι χτύπησαν τη βάση Koniko, το πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar και το στρατόπεδο Vanguard, όπου είναι παρούσες οι αμερικανικές δυνάμεις.

Τα αποψινά αντίποινα από το Ιράν πιθανότατα προκάλεσαν επιπλέον θύματα.Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, θα επιβεβαιωθεί από την CENTCOM εντός των επόμενων 24 ωρών.

TΩΡΑ Σ’ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία τις επόμενες ώρες είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

Ο συριακός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για τα χτυπήματα εναντίον αμερικανικών βάσεων

Reuters: οι αντιστασιακές ομάδες στη Συρία προειδοποιούν ότι μπορούν «να απαντήσουν σε περισσότερες επιθέσεις των ΗΠΑ».Ο ισχυρισμός της Centcom: οι επιθέσεις στις βάσεις μας δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα
Αναφορές αναφέρουν ότι ένας αριθμός Αμερικανών στρατιωτών τραυματίστηκαν στην ανατολική Συρία.

Ο συριακός στρατός συγκρούεται με τον αμερικανικό στρατό στο Al-Bukamal.

Πηγές ανακοίνωσαν ότι κατά τις αποψινές επιθέσεις 1 πύραυλος και 5 drones στόχευσαν επίσης τη βάση της αμερικανικής κατοχής στο αεροδρόμιο Al-Shadadi στη Χασάκα.

Τώρα ο νέος γύρος αμερικανικών επιθέσεων αντιποίνων στο Deir Ezzor βρίσκεται σε εξέλιξη…Το Al-Bukamal, στη Συρία, δέχεται αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ειδήσεων.

25 ρουκέτες στόχευσαν την αμερικανική βάση Conoco και τα κοιτάσματα πετρελαίου του al-Omar.

Πηγή: Τις τελευταίες ώρες, περισσότεροι από 40 πύραυλοι στόχευσαν 4 αμερικανικές βάσεις στην ανατολική Συρία
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ισχυρίστηκε:
Το Ιράν είναι υπεύθυνο για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στη Συρία επειδή υποστηρίζει πολιτοφυλακές.
Fox News: Το Πεντάγωνο αυτή τη στιγμή αξιολογεί την απάντηση στην επίθεση με πυραύλους
Fox News: Σοβαροί είναι οι τραυματισμοί ορισμένων από τις αμερικανικές δυνάμεις από τις νέες πυραυλικές επιθέσεις…

dimpenews.com

https://dimpenews.com/2023/03/24/%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ad%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b5-%ce%bc/