Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Περίπου 20 χιλιάδες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) – Απίστευτες απάτες και πληρωμές πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών


 Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε να ελεγχθούν 6 χιλ. ΜΚΟ, οι οποίες έχουν πάρει κονδύλια η κάθε μια πάνω από 5 εκατ. ευρώ

Αγγίζουν περίπου τις 20 χιλ. οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες αποτελούν άνδρο παρανομιών, απάτης και αδιαφάνειας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης και τη ΜΚΟ πυρόσβεσης που εξετάζονται για σκάνδαλα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε να ελεγχθούν 6 χιλιάδες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν πάρει κονδύλια η κάθε μια πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο είναι, όπως αποκαλύπτουν καλά πληροφορημένες πηγές, πολλές εξ αυτών χρησιμοποιούνταν για να πληρώνονται μυστικοί πράκτορες ή εταιρείες που παρακολουθούσαν διάφορα πρόσωπα.

Δηλαδή ότι είχε σχέση με αδιαφάνεια και παρανομίες, οι ΜΚΟ ήσαν παρούσες.

Άκρως εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι π.χ. ενώ ένας δήμαρχος δεν μπορεί να διορίσει, ο πρόεδρος μιας ΜΚΟ, μέσω ΕΣΠΑ, έχει τη δυνατότητα να διορίζει διάφορα πρόσωπα είτε στις ΜΚΟ είτε στο δημόσιο. 

Αξίζει να αναφερθεί ο πρώην υφυπουργός Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Απόστολος Ανδρεουλάκος, ήταν από τους πρωτοπόρους ανάδειξης των τεράστιων παρανομιών που συνέβαιναν στις ΜΚΟ και μάλιστα με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και αναφορές του είχε επισημάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για τις απάτες σε πλήθος ΜΚΟ.

https://www.bankingnews.gr