Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Μολών Λαβέ από τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ! Μητροπολίτης Πάβελ:


  Η Αποκάλυψη αρχίζει με την Ουκρανία. Θα υπερασπιστούμε τα ιερά μας μέχρι το τέλος. Δεν φεύγουμε..Ας μας σκοτώσουν…

Οι μοναχοί της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή να εγκαταλείψουν το μοναστήρι κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών αρχών, δήλωσε ο ηγούμενος της Λαύρας, Μητροπολίτης Παύλος.
«… τώρα υπάρχουν νόμοι που μας απειλούν… Δεν είμαστε «συνεργάτες», είμαστε πολίτες της χώρας μας, είμαστε άνθρωποι που ζούμε εδώ από το 1988, πολλοί δεν έχουν άλλο μέρος από αυτό», προσθέτει. τονίζοντας ότι η UOC δεν είναι κατά των επιθεωρήσεων.

Οι μοναχοί της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ δεν θα εγκαταλείψουν το μοναστήρι.

«Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε και δεν θα φύγουμε, γιατί τώρα υπάρχουν νόμοι που είναι με το μέρος του ατόμου. Μας απειλούν – δεν είμαστε στο 17ο αι.», είπε ο Μητροπολίτης Πάβελ.

Της Λαύρας Κιέβου-Pechersk, Μητροπολίτης Vyshgorod και Chernobyl Pavel : ”Δεν θα παραδώσουμε τη Λαύρα, ας μην περιμένουν. Ο αδερφοί είναι όλοι αποφασισμένοι ότι δεν θα φύγουμε από το μοναστήρι. Είναι δυνατή η κατάληψη της Λαύρας με τη βία; Όλα είναι πιθανά σήμερα. Ας μας σκοτώσουν… Λοιπόν, αυτά είναι τα εγγόνια του Λένιν, του Τρότσκι, του Στάλιν, του Χρουστσόφ. Θα σταθούμε μέχρι το τέλος, αλλά αν μας πετάξουν έξω, ας παρακολουθήσει όλος ο κόσμος. Κάθε μέρα θα λέμε ό,τι γίνεται γύρω από το μοναστήρι.”


Επιτέλους κι ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Ο Μητροπολίτης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ Πάβελ αποκάλεσε τους διώκτες της Εκκλησίας “εγγόνια” των ηγετών της Οκτωβριανής Επανάστασης και ότι “ο διάβολος δεν αντέχει όταν προσευχόμαστε μαζί σας”, επομένως, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει την προσευχή στην Λαύρα.

Έτσι αντέδρασε στις απαιτήσεις των αρχών να φύγoυν από τη Λαύρα εντός 10 ημερών.

«Στις 29 Μαρτίου, εμείς, οι μοναχοί, περισσότερα από 200 άτομα, πρέπει να φύγουμε από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, το σπίτι μας. Τα εγγόνια της επανάστασης, τα εγγόνια των ηγετών των διωκτών της Εκκλησίας του Χριστού, σήμερα κρύβονται πίσω από το καλό. Μάλλον η Αποκάλυψη αρχίζει με την Ουκρανία».

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος, θα υπερασπιστούμε τα ιερά μας μέχρι το τέλος. Υπάρχουν άνθρωποι ντυμένοι με ιερατικά άμφια που ονειρεύονται να μολύνουν ό,τι μπορούν. Βεβήλωσαν τους καθεδρικούς ναούς της Κοίμησης και της Τραπεζαρίας. Δυσφημούν την εκκλησία, βλασφημούν τον Χριστό. Συκοφαντούν αυτούς που πάνε στην εκκλησία!».

Oι εκατοντάδες μοναχοί της Λαύρας Σπηλαίων θεματοφύλακες μιας μακραίωνης παράδοσης και ιερών κειμηλίων μεταξύ αυτών των άφθορων σκηνωμάτων των ασκητών της που προχθές το θρασίμι Υπ. Παρα-πολιτισμού και Υποκουλτούρας των εκκλησιομάχων ναζήδων τα αποκάλεσε μουσειακά εκθέματα δεν έχουν άλλη επιλογή. 

Πρέπει να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας. Να μην καταπατήσουν τον όρκο τους στη μονή της μετανοίας τους να μην την παραδώσουν στα ΝΑΤΟικά αποβράσματα στους σχισματικούς χριστιανοναζήδες ταλιμπάν την ιστορία της Μονής, να μην εκχύσουν από φόβο τη χάρη… σαν να είναι μια κοινή καρδάρα. Να υπερασπιστούν το κάστρο της Ορθοδοξίας έναντι του βέβηλου Ζελένσκι, Ερντογάν 2.

Πρέπει να ετοιμαστούν για μαρτύριο και καλή μαρτυρία για Ομολογία. Όλη η Ορθοδοξία έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω τους. Είναι στην πρώτη γραμμή… Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο…..Δεν διαπραγματεύεσαι με τρομοκράτες της Μαιντάν με τους δοσίλογους της Ορθοδοξίας με τους συνεργάτες του Δ’ Ράιχ. Είναι κάτι σαν τους ΑγιοΤαφίτες φύλακες του ιερού δεν είναι απλοί μοναχοί που πήγαν να σώσουν τη ψυχή τους εκεί.

 Είναι εκεί για να διαφυλάξουν και να περισώσουν αν και όποτε χρειαστεί πρωτίστως την ιστορική μνήμη το ιερό βίωμα των προκατόχων τους να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία στο Πνευματοδρόμιο της Χάριτος, το απαραβίαστο της πίστης. Είναι η ώρα της σύλληψης του Ιησού μην σκορπίσουν σαν φοβισμένοι μαθητάδες μπροστά στη σπείρα. ελήλυθεν η ώρα…

Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην……..

ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται·

dimpenews.com