Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μόρφου: «Στην εποχή μας χάσαμε την πίστη των Αγίων και των ηρώων μας»


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020 επί τη εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος της κοινότητος Περιστέρωνας.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

"Στην εποχή μας χάσαμε την πίστη των Αγίων μας και των ηρώων μας. Κατά τ' άλλα θέλουμε να κάνουμε εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας από το 1821" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Νεόφυτος πρόσθεσε: "Ενώ μας δίνετε η ευκαρία να τα γιορτάσουμε έμπρακτα, και να πω «θα πάω εκκλησία κι ας έχει προσχήματα η Ευρώπη». Η Ευρώπη σκέφτεται λογικά 1000 χρόνια τώρα, ξεγελάστηκε από τον Πάπα. Και η λογική νικά την καρδιά, γιατί έχασαν την τέχνη «Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου», Έχασαν την τέχνη της μετάνοιας".

"Ο κορωνοϊός είναι απλά μία απαρχή, δεν είναι το τέρμα. Έρχονται πολλά και ποικίλα που κουράζεσαι και να τα διηγείσαι. Αυτό που χρειάζεται ένα είναι, να μάθουμε να καθαρίζουμε την καρδιά μας και τότε φεύγει και ο φόβος και παίρνουμε και αποφάσεις και πορευόμεθα από δόξα εις δόξαν" συμπλήρωσε ο Πανιερώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Νεόφυτος πρόσθεσε: "Σας εύχομαι όλους και εσείς να εύχεστε για εμένα, να έχουμε καρδίαν καθαράν και να νικά την λογική και να νικά τον εγκέφαλο. Και με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθούμε και από Τούρκους και από ψευτο-έλληνες και από ψευτοχριστιανούς".

Τους ύμνους έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Αντωνίου, ενώ να σημειωθεί πως την ημέρα αυτή πανηγυρίζει η κατεχόμενη κοινότητα Κατωκοπιάς.