Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ένα Άουσβιτς όλος ο πλανήτης, σφραγισμένοι και μή σφραγισμένοι.... Η συνταγματικότητα των δημοκρατικών χωρών έχει απολεσθεί


ΗΠΑ: Οι εργοδότες μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο

Οι εργοδότες μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ειδάλλως να μην τους επιτρέπουν την είσοδο στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία βλέπουν τους εργοδότες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον εμβολιασμό αρκετών ατόμων, ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να αντιμετωπιστεί η πανδημία που επέφερε περισσότερους από 300.000 θανάτους μόνο στις ΗΠΑ.Οι συνεχείς εμβολιασμοί θα βάλουν φρένο στους θανάτους και θα επανεκκινήσουν την οικονομία, λένε οι ειδικοί. 

Οι εργοδότες περίμεναν την καθοδήγηση από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, την υπηρεσία που επιβάλλει νόμους κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας. 

Το να απαιτείς από τους εργαζομένους να ελεγχθούν για Covid-19 εμπίπτει στο ακανθώδες ζήτημα ιατρικών και προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από τον νόμο του 1990 για τους αμερικανούς ΑμΕΑ.

Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες έχουν τη μοναδική θέση να απαιτήσουν από ένα μεγάλο κομμάτι των Αμερικανών πολιτών να κάνει το εμβόλιο, επειδή η εργασία τους εξαρτάται από αυτό. Υπό άλλες συνθήκες, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα το έκαναν.

Η καθοδήγηση έρχεται εν μέσω σκεπτικισμού σχετικά με τους εμβολιασμούς μεταξύ μεγάλων ομάδων του κοινού. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου 2.000 πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, δεν θα έκανε το εμβόλιο αν τους το ζητούσε το τμήμα τους, σύμφωνα με το CNN .

Μόνο το 42% των Μαύρων Αμερικανών δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pew Research , Μόνο το 58 τοις εκατό των Αμερικανών ανέφερε ότι θα λάβει το εμβόλιο Covid-19, σύμφωνα με έρευνα του Gallup Panel από το Νοέμβριο.

(Με πληροφορίες από New York Times)

https://www.huffingtonpost.gr/entry/epa-oi-eryodotes-mporoen-na-apaitesoen-apo-toes-eryazomenoes-na-kanoen-to-emvolio_gr_5fe0bc2bc5b60f82885868cd?utm_hp_ref=gr-homepage