Σάββατο 4 Απριλίου 2020

O ''φιλάνθρωπος'' σκηνοθέτης της πανδημίας ''σχεδιάζει'' τα σωτήρια εμβόλια



Κορονοϊός: Ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί επτά δοκιμές εμβολίου ταυτόχρονα
Καθώς οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να παράγουν ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό, το ιδιωτικό Ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς δίνει δισεκατομμύρια δολάρια σε επτά παράλληλες απόπειρες κατασκευής του.

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς εμφανίστηκε στην εκπομπή The Daily Show όπου μίλησε για τον κορονοϊό και αποκάλυψε ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δεσμεύεται να συμβάλλει στην εύρεση εμβολίου.

Ο Γκέιτς εξήγησε ότι αντί να ψάχνει ένα ένα εργαστήριο, θα χρηματοδοτήσει ταυτόχρονα επτά επιλογές για επιτάχυνση της ερευνητικής διαδικασίας.

«Παρόλο που θα καταλήξουμε να διαλέξουμε - το πολύ - δύο από αυτά, θα χρηματοδοτήσουμε τα εργοστάσια και για τα επτά (εμβόλια), ακριβώς για να μην χάνουμε χρόνο λέγοντας," Εντάξει, ποιο εμβόλιο λειτουργεί; " και στη συνέχεια θα χτίσουμε το εργοστάσιο », είπε στον παρουσιαστή της εκπομπής.

«Θα είναι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια που θα σπαταλήσουμε για την κατασκευή υποδομών που δεν θα επιλεχθούν επειδή κάτι άλλο είναι καλύτερο».

Εξετάζοντας το από οικονομική άποψη, ο Γκέιτς υποστήριξε ότι η δαπάνη μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξοικονόμηση χρόνου «αξίζει τον κόπο», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διακυβεύονται «τρισεκατομμύρια δολάρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή αναμένεται να εξοικονομήσει αρκετό χρόνο.