Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Βρετανία: Καταστρέφουν βάσεις δικτύου 5G εξαιτίας φημών για σχέση με τον κορονοϊό



Άγνωστοι που πιστεύουν πως υπάρχει σχέση μεταξύ του δικτύου 5G και του κορονοϊού, καταστρέφουν σταθμούς δικτύων και κεραίες στη Μεγάλη Βρετανία.

Τουλάχιστον 20 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και βάσεις δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι είτε τις έκαψαν ή τις βανδάλισαν, εν μέσω φημών πως το δίκτυο 5G μπορεί να εξαπλώσει τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Guardian», το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλαπλές επιθέσεις σε κεραίες στις περιοχές του Λίβερπουλ και των Δυτικών Μίντλαντς.

Πάντως,, λόγω της αργής ανάπτυξης των δικτύων 5G στη Μεγάλη Βρετανία, οι σταθμοί με τις κεραίες που υπέστησαν ζημιές, δεν περιείχαν τεχνολογία 5G, με αποτέλεσμα οι ζημιές να έχουν προκληθεί σε εξοπλισμό για δίκτυα 3G και 4G.

5G
© AFP 2020 / THEO WARGO
Κορονοϊός: Δεν ευθύνεται το δίκτυο 5G για την εξάπλωση του ιού σύμφωνα με επιστήμονα
Από την πλευρά του, ο όμιλος MobileUK, ο οποίος εκπροσωπεί τα τέσσερα κυριότερα δίκτυα στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέστειλε επιστολή προς τους πελάτες του, ζητώντας τη βοήθεια τους προκειμένου να σταματήσουν τους αγνώστους που καταστρέφουν τον εξοπλισμό.

«Αντιμετωπίζουμε περιστατικά βανδαλισμού, κατά τα οποία καίγονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας, διακόπτοντας κρίσιμες υποδομές και διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες, υποστηρίζοντας πως υπάρχει σχέση μεταξύ του δικτύου 5G και της πανδημίας του COVID-19. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη σύνδεσης μεταξύ του δικτύου 5G και του κορονοϊού».
«Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να το σταματήσουμε. Αν γίνετε μάρτυρες παρενόχλησης εργαζομένων μας, παρακαλούμε να το αναφέρετε. Αν δείτε κάποια παραπληροφόρηση, παρακαλούμε αναφέρετε το. Η βοήθεια σας θα κάνει μια πραγματική διαφορά» καταλήγει η επιστολή του MobilUK.