Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Αμερικανικά και ισραηλινά όπλα βρήκε ο στρατός της Συρίας σε καταφύγια τρομοκρατών

 
 
Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ενεργειών για την απομάκρυνση των εναπομεινάντων τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους από τις απελευθερωμένες περιοχές ,  ο κυβερνητικός στρατός μαζί με τους κατοίκους  του  Ντέιρ Εζόρ, εντόπισε ένα δίκτυο σηράγγων που περιείχε όπλα, πυρομαχικά, φάρμακα, και ιατρικός εξοπλισμός.
Οι σήραγγες ήταν στην πόλη Αλ Κουρία στην ανατολική περιοχή του Ντέιρ Εζόρ.
Τα όπλα σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana,  ήταν ισραηλινής κατασκευής, ενώ οι σήραγγες διέρχονταν κάτω από τα σπίτια και τις γειτονιές της πόλης, ενώ υπήρχαν πολλά ανοίγματα σκεπασμένα με κλαδιά για τον εξαερισμό τους.

Οι μονάδες του στρατού σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές χτενίζουν χωριά και πόλεις για να εξουδετερώσουν εκρηκτικές συσκευές και νάρκες που τοποθετήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους στην ύπαιθρο του Ντέιρ Εζόρ.
 
Σύμφωνα με το Sana, οι αρχές της Συρίας εντόπισαν μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στο ανατολικό Καλαμούν της επαρχίας Δαμασκού, στο πλαίσιο του Συριακού Αραβικού Στρατού για την εκκαθάριση παγίδων των τρομοκρατών που εγκατέλειψαν την περιοχή.
 
Η αποθήκη, η οποία ήταν υπόγεια, ήταν γεμάτη με όλμους και χειροβομβίδες, όπλα και πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής, όπως σημειώνεται.