Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων της Συρίας επιχειρεί ο Ερντογάν, μπροστά στα μάτια της αμήχανης Ευρώπης!

 
Σε μια πρωτοφανή για τον 21ο αιώνα επιχείρηση Εθνοκάθαρσης των Κουρδικών πληθυσμών της Β. Συρίας προχωρεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν,
 θυμίζοντας τις χειρότερες περιόδους του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, μέσα στις οποίες προέκυψαν ο Ναζισμός και ο Φασισμός, που με αντίστοιχες μεθόδους και ιδεολογήματα οδήγησαν στον όλεθρο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι μεραρχίες του Τουρκικού στρατού, και τα Γερμανικά και Αμερικανικά τανκς που διαθέτει, υποστηριζόμενα από μαχητικά F-16 και από επιθετικά Αμερικανικά ελικόπτερα, προβαίνουν σε πολεμικές επιχειρήσεις σε ένα βάθος που ξεπερνάει τα 35 χλμ μέσα στη Συριακή επικράτεια και σε ένα μήκος συνόρων που υπερβαίνει τα 400 χλμ!
Το σχέδιο του Ερντογάν είναι ξεκάθαρο: Να εκδιώξει από εκεί τους Κουρδικούς πληθυσμούς, που είναι πολίτες της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και να εγκαταστήσει στη θέση τους, δημιουργώντας νέες πόλεις και χωριά, περίπου δύο εκατ. Σουνίτες Άραβες, αλλά και Τουρκομάνους, που θα αποτελέσουν προέκταση της Τουρκικής επιρροής στην περιοχή και θα ριζώσουν σε εδάφη από τα οποία θα ξεριζωθούν οι γηγενείς Κούρδοι.
 
Πρόκειται δηλαδή για μια ξενδιάντροπη επιχείρηση Εθνοκάθαρσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από τα μάτια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που για διαφορετικούς λόγους δεν σταματούν την Τουρκία μπροστά σε αυτό το Διεθνές έγκλημα που διαπράττει.