Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

''Δεν ανήκομεν εις την Δύσιν'' αλλά την επιλέξαμε! Και καλό είναι να μήν κρίνουμε την Ρωσική στάση με τις επιλογές που εμείς κάνουμε!

 
Μία τεράστια αποστολή από αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk και Apache εντοπίστηκε στο Βόλο.
AH-64 Apaches, HH-60 και UH-60 Black Hawks από την 3η Αεροπορική Ταξιαρχία των ΗΠΑ έφτασαν στο Βόλο στις 27 Οκτωβρίου 2019.
Τα αμερικανικά ελικόπτερα φτάνουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve για διμερή συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επαναλαμβάνοντας την διαδικασία που είχε υλοποιήσει πριν από ένα χρόνο η 2η CAB. Αναμένεται να παραμένουν σε ελληνικό έδαφος για πέντε περίπου μήνες!
 
Συνολικά στην άσκηση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.700 στρατιώτες,50 UH-60 και HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks, 20 AH-64 Apaches, ενώ για τις δυνάμεις στεριάς έχουν δρομολογηθεί περίπου 2,000 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η Atlantic Resolve αποτελεί επίδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για συλλογική ευρωπαϊκή ασφάλεια μέσω μιας σειράς ενεργειών που αποδεικνύουν την έμπρακτη αφοσίωση της Αμερικής στη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα σε όλη την Ευρώπη.
Δείτε φωτογραφίες από τα ελικόπτερα στο Βόλο:

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defence Blog

https://www.onalert.gr/nato/uh-60-amerikanika-elikoptera-kataklyzoyn-to-volo-pics/366341/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box