Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στην Θράκη οι μουσουλμάνοι κάνουν ότι θέλουν…

Πρόστιμο 350.000 ευρώ επιβλήθηκε για παράνομη ανακατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην έδρα του Δήμου Μίκης, Σμίνθη, το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όταν οι κάτοικοι του οικισμού(?) άρχισαν να κάνουν επισκευές μικρής κλίμακας στο μουσουλμανικό τέμενος της περιοχής αλλά στη συνέχεια προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή (κρατώντας μόνο το μιναρέ) χωρίς ωστόσο να λάβουν ανάλογη άδεια από την Πολεοδομία.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας της τότε Νομαρχίας Ξάνθης αρχικά επέβαλε πρόστιμο 350.000 ευρώ το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για το πρόστιμο. Δεν αρνούνται τις παρανομίες αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο λατρείας και όχι για ιδιωτική οικοδομή.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, Χρήστος Μούρκας, με την ιδιότητα πλέον και του πολιτικού προϊστάμενου της Πολεοδομίας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί, πως το αρχικό πρόστιμο των 350.000 ευρώ που επιβλήθηκε ήταν τόσο μεγάλο γιατί τη στιγμή που έγινε η καταγγελία οι εργασίες κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους είχαν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι το κύριο λάθος των κατοίκων του οικισμού αλλά και των αρμοδίων αρχών της περιοχής ήταν ότι δεν εξέδωσαν συνολική άδεια για την πλήρη ανακατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ