Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αμβρόσιος: η κάρτα του πολίτη θα ψηφιστεί προσεχώς, ενώ η ιερά σύνοδος έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση για την υλοποίηση της.

Σχόλιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου:
Όπως ανακοινώθηκε ήδη, αυτή την εβδομάδα θα κατατεθή στη Βουλή το Νομοσχέδιο για να ψηφισθή. Ο ευσεβής Λαός διεγείρεται, κινητοποιείται, διαμαρτύρεται! Γενικώς εκφράζει τήν αγωνία του, ανησυχεί!
Κατά την ταπεινή μας γνώμη από καιρό πρίν η Ιερά Σύνοδος ώφειλε νά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση Της, ώστε οι πιστοί να έχουν πλήρη ενημέρωση επί του θέματος, όσοι τουλάχιστον ένδιαφέρονται, όσοι ανησυχούν!
Ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Δεν υπάρχουν πιά περιθώρια! Η Κυβέρνησις με γοργό ρυθμό προωθεί τά σχέδια της. Καί η Εκκλησία .....συσκέπτεται! Πότε επί τέλουςς θά ακούσωμες την βαρύνουσα Γνώμη της;
Η σιωπή της Ιεράς Συνόδου μας ανησυχεί! Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε!  Η ακροτελεύτια περίοδος του συνοδικού εγγράφου δεν μας πείθει! Να τι διαλαμβάνει:  
....Επί δε τούτοις, ταύτα γνωρίζοντες υμίν και βεβαιούντες ότι μετά μεγάλης προσοχής, ανυστάκτου ενδιαφέροντος αλλά και ποιμαντικής ευθύνης θα παρακολουθώμεν το εν λόγω θέμα εις όλα τα στάδια της πορείας αυτού...
Εάν λοιπόν  αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Νομοσχέδιο αυτές τις ημέρες κατατίθεται στη Βουλή, τότε λοιπόν και αν ακόμη αυτήν την ώρα η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε να λάβει θέση, θα είναι αργά πλέον!
Θα είναι αργά πιά, διότι άν η θέση της Εκκλησίας είναι αρνητική, θα απορρίπτει δηλ. την Κάρτα του Πολίτη, τώρα πλέον οι ευσεβείς χριστιανοί δεν έχουν περιθώρια αντιστάσεως!
Θα ευρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων! Πολλοί θα σκεφθούν, και γιατί όχι δίκαια, ότι η μεθόδευση της Ιεράς Συνόδου να παραπέμπει τό ζήτημα σε Επιτροπές, όπως διαβάσατε παραπάνω στην πρός με απάντηση της Ιεράς Συνόδου, ήταν ένας τρόπος για να παραχωρηθή ο αναγκαίος χρόνος στην Κυβέρνηση και ειδικά στον Υπουργό κ. Ραγκούση, ώστε οι Κυβερνώντες να προχωρήσουν τα άνομα σχέδιά τους!
Προσωπικά στη σκέψη αυτή  τρομάζω! Καλώ τους εν Χριστώ Αδελφούς μου Ιεράρχες να σκεφθούν πιό ώριμα και να καταλογίσουν ευθύνες όπου πρέπει!
Πολλοί μας ερωτούν: Σεβασμιώτατε, Άραγε εχάσαμε το Λεωφορείο; ή Μήπως σκόπιμα το αφήσαμε να φύγει; Δεν γνωρίζω τι να απαντήσω. Οπωσδήποτε όμως το λεωφορείο χάθηκε;
Η ευκαιρία χάθηκε! Η Διοίκησις της Εκκλησίας φαίνεται ως εάν επρόδωσε τήν αποστολή της! Μη γένοιτο!