Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Υπάρχει τελικά κράτος;

Να επενδύσουν στην ασφάλειά τους αποφάσισαν οι κάτοικοι του χωριού Κυρτώνη. Προχωρούν στην πρόσληψη Security. Το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλες κοινότητες.
 Με τα κρούσματα εγκληματικότητας να αυξάνονται διαρκώς, οι κάτοικοι της Κυρτώνης επένδυσαν στην ασφάλειά τους, αναθέτοντας τη φύλαξή τους σε ιδιωτική εταιρεία security.
Έτσι, έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 λεπτών την ημέρα ανά σπίτι, οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αρχίζουν να βρίσκουν και πάλι τον ύπνο τους.
Ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρείας security και δύο άτομα πλήρωμα περιπολεί τους δρόμους του χωριού από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ οι κάτοικοι διαθέτουν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν το παραμικρό.
"Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου", δήλωσε ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης στο LamiaReport.

Η πρωτοβουλία για την ιδιωτική φύλαξη ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος επισήμανε ότι τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε και ανέλαβε δράση η εταιρεία security, δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα διάρρηξης σπιτιού ή κλοπής αυτοκινήτου. "Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι", συμπλήρωσε.

Υπάρχουν βέβαια κοινότητες που πλέον θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κυρτώνης, με το LamiaReport να αναφέρει πως το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας που είναι έτοιμες να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για τη φύλαξή τους.

Οι ληστείες στη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο, οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%. Το ίδιο απογοητευτικά είναι τα νούμερα και για άλλες περιφέρειες της χώρας.

ΠΗΓΗ