Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Και οι Σαουδάραβες στο κόλπο με τα τσιπάκια. Ήθελε ανθρώπους ανδρείκελα…

Ευτυχώς που οι Αμερικανοί δεν το δέχτηκαν(KAI ΚΑΛΑ) .Η ιδέα του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ήταν αν μη τι άλλο ρηξικέλευθη. πρότεινε το 2009 στους Αμερικανούς να εμφυτεύσουν ηλεκτρονικά τσιπάκια στους κρατούμενους της φυλακής του Γκουαντάναμο προτού τους αφήσουν ελεύθερους.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σε συνομιλία που είχε με τον Τζον Μπρέναν, τον σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο Σαουδάραβας μονάρχης πρότεινε να εμφυτευθούν στους κρατούμενους τσιπάκια με πληροφορίες "όπως το κάνουν στα άλογα ή στα γεράκια".
Η συνομιλία αυτή φέρεται να έγινε στις 15 Μαρτίου 2009.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο βασιλιάς ανησυχούσε για την επικείμενη απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων γιατί ο Ομπάμα την εποχή εκείνη είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει το Γκουαντάναμο κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του.
Για τον λόγο αυτό θεωρούσε ότι η εμφύτευση μικροτσίπ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθούνται άτομα ύποπτα για τρομοκρατία.
Ο Μπρέναν δεν φαίνεται πάντως να πείστηκε από τα επιχειρήματα του Αμπντάλα και επικαλέστηκε τα νομικά εμπόδια για την εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης:
"Τα άλογα δεν έχουν καλούς δικηγόρους", φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παραδέχτηκε όμως ότι η παρακολούθηση των κρατουμένων είναι "ένα πολύ σημαντικό θέμα".

ΠΗΓΗ