Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Θα τα δώσουμε όλοι και όλα για την πατρίδα................Παπούλιας.

Τι εννοείται κύριε πρόεδρε;
Την ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες;
Την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων;
Την απαξίωση των εθνικών εορτών από το ελληνικό κράτος;
Την ανέχεια της εγκληματικότητας;
Την οπισθοχώρηση και δειλία των εθνικών θεμάτων;
Την προσβολή κάθε ελληνικού συμβόλου;
Την καταπίεση του ελληνικού λαού και την αρπαγή του μισθού του;
του ανταποκριτή μας Γ. Κυρούση
"Οι κατέχοντες θα δώσουν πολλά. Οι μη κατέχοντες θα δώσουν τον όβολό τους. Ολοι είμαστε παρόντες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα τα δώσουμε όλοι και όλα για την πατρίδα".
Αυτό τόνισε σε δήλωσή του, μετά την μεγάλη παρέλαση στα Γιάννενα για την 97η απελευθέρωση της πόλης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και συνέχισε: "Σήμερα τηρουμένων των αναλογιών αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση. Χρειαζόμαστε τις ίδιες αρετές που μας οδήγησαν σε εκείνα τα αποτελέσματα που κατέπληξαν τους Ευρωπαίους και ανέδειξαν μια Ελλάδα που πήρε τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Και σήμερα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες".

Στα θέματα της οικονομίας, αναφέρθηκε ο κ. Παπούλιας και στην ομιλία του κατά τη διάρκεια επισήμου γεύματος, που δόθηκε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών της 8ης Μεραρχίας.

"Αυτή τη στιγμή -είπε ο κ. Παπούλιας- η χώρα καλείται να πραγματοποιήσει μια ιστορική μετάβαση και η πρόκληση για όλους μας είναι μην υπάρξουν φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης. Με άλλα λόγια να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανείς πίσω. Αυτός είναι ο κρίσιμος εθνικός στόχος της εποχής μας και έχω τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα αποδείξει την ωριμότητά του".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: "Η ανάκληση των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία εξυπηρετεί μια βαθύτερη εθνική ανάγκη, ενισχύοντας το αίσθημα του πατριωτισμού που είναι πολύτιμο στις σημερινές περιστάσεις. Το αληθινό και πλήρες νόημα του πατριωτισμού έχει να κάνει με την επικράτηση του συλλογικού έναντι του ατομικού με το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές. Η αγάπη για την πατρίδα είναι στάση ζωής, δεν είναι ρητορία. Και πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά με πράξεις και όχι να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας, ούτε ως αυταπόδεικτη αναφορά. Η μεγαλύτερη διεθνής κρίση των τελευταίων εξήντα χρόνων, αποκάλυψε βαριές ασθένειες της ελληνικής οικονομίας και έφερε το τέλος των ελληνικών ψευδαισθήσεων".

Λίγο πριν την παρέλαση, στην Νομαρχία σε μια σύντομη τελετή προς τιμήν του κ. Παπούλια, ο πρόεδρος απαντώντας στην προσφώνηση του νομάρχη Αλέκου Καχριμάνη, έστειλε το μήνυμά του και προς την κ. Μέρκελ: "Να μεταφέρω" είπε, "τη δική μου αισιοδοξία ότι θα δούμε φως, θα βγούμε από το σκοτάδι, θα παλέψουμε. Επειδή ήμουν και εγώ πολλά χρόνια μετανάστης στη Γερμανία, θα μου επιτρέψει η κ. Μέρκελ να βλέπω και εκείνης τα αδύναμα σημεία, αλλά δεν οφελεί να βλέπουμε μόνο τα αδύναμα σημεία των άλλων και να δικαιολογούμαστε. Απαιτείται από όλους σύμπνοια, δύναμη και είμαι βέβαιος ότι το αύριο θα είναι καλύτερο".

Στις γιορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που και αυτός εστίασε τη δήλωσή του μετά την παρέλαση στην οικονομία. "Οι Ελληνες - είπε ο κ. Βενιζέλος- δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι. Κανείς διεθνώς δεν έχει το δικαίωμα να ταπεινώνει μια χώρα που έχει προβλήματα, που έχει ευθύνη για τα προβλήματά της, αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες. Το θέμα μας είναι να δώσουμε ξανά στην ελληνική οικονομία, σε όλη τη χώρα, την προοπτική και το δυναμισμό που αξίζει. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ενωμένοι, με σχέδιο, όπως ακριβώς προτείνει, όπως ακριβώς αγωνίζεται να κάνει η κυβέρνηση. Θα το πετύχουμε, γιατί δεν έχουμε άλλη λύση".


Με μεγάλη παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για τα "Ελευθέρια των Ιωαννίνων". Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια φορά η παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς, ενώ λόγω οικονομικής κρίσης δεν παρήλασαν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έγιναν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

http://www.ana-mpa.gr/