Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Η ιστορία καταδίκασε για πάντα τους Τσάμηδες! Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, δεν πρόκειται να πάρετε ποτέ τις περιουσίες που κλέψατε !

Πρόσφατα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ακούστηκε η φωνή του Γιάννη Καλαμήτση να λέει: «Κάποιοι καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου γιόρτασαν την επέτειο της εκδίωξης των Τσάμηδων από τη Θεσπρωτία».
Αυτοί οι καθηγητές ισχυρίζονταν ότι άδικα εκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Ακόμη έλεγαν: «ότι ήταν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και ότι πρέπει να ξαναγυρίσουν στον τόπο που γεννήθηκαν αυτοί και τα παιδιά τους και ότι κακώς καταδικάστηκαν από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων και κακώς τους αφαιρέθηκε η Ελληνική Ιθαγένεια με αποτέλεσμα να χάσουν τις περιουσίες τους»!
Το γεγονός αυτό με εξέπληξε και με εξόργισε αφάνταστα. Αυτοί που θέλουν να λέγονται Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, όταν προβαίνουν σε τέτοιες ανιστόρητες και ψευδείς πράξεις, σε βάρος της πατρίδας μας είναι Έλληνες; Διακατέχονται από πατριωτικά και εθνικά συναισθήματα, όταν με πανηγυρισμούς επιβραβεύουν τους μεγάλους και αδίστακτους εγκληματίες (Τσάμηδες) της πατρίδας μας και απαξιώνουν τους δύστυχους κατοίκους της Θεσπρωτίας, που τόσα δεινά υπόφεραν από τα ανθρωποειδή αυτά κτήνη, τους Αλβανοτσάμηδες; Δυστυχώς, αυτά τα αετήσια πανεπιστημιακά μορφώματα, ούτε Έλληνες είναι, ούτε την Ελλάδα μας αγαπούν! Είναι ανθέλληνες και εχθροί της πατρίδας μας. Αυτοί, έχω την άποψη, ότι είναι γεννήματα εκείνων των ανταρτών του ΚΚΕ της εποχής εκείνης, που συνεργάζονταν αδιάντροπα με τους κατακτητές (Ιταλούς - Γερμανούς - Βούλγαρους - Αλβανοτσάμηδες) και έβαψαν με αίμα τη θεσπρωτική γη!

Αυτούς τους ανιστόρητους που πανηγύριζαν για τους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας μέσα στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, πρέπει κάποιος να τους μαζέψει και να τους στείλει στα σπίτια τους! Δεν είναι άξιοι να μορφώσουν φοιτητές! Είναι πολύ επικίνδυνοι, γιʼ αυτό η Πολιτεία πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα γιʼ αυτούς τους καθηγητές!

Φαίνεται, πως το Πανεπιστήμιο αυτό έχει το θλιβερό ...προνόμιο να βγάζει και να φιλοξενεί τέτοιους απάτριδες αλλά και εγκληματίες!

Θυμάμαι τον αδίστακτο εκείνο Πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου που μαζί με κάποιους συνεργάτες του, την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κ. Σημίτης καταλήστεψαν κυριολεκτικά το Ταμείο του Ιδρύματος. Ακόμη κατάφαγαν και τη σύνταξη του κ. Κ. Σημίτη, που την είχε χαρίσει για να γίνουν έρευνες! Βέβαια, αργότερα, όταν άλλαξε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός έγινε ο Κώστας Καραμανλής, ανακαλύφτηκαν και καταδικάστηκαν σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Δεν έφθαναν αυτά όλα, τώρα έχουμε και ανθέλληνες καθηγητές, που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι συνεργάτες των Γερμανών και των άλλων, εχθροί της πατρίδας μας! Αιδώς Αργείοι!
Αντί να ζητούν από τους Τούρκους και τους Αλβανούς να επιστρέψουν τα κτήματα και τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, που παράνομα τα κατακρατούν και τα σπίτια και τα κτήματα των Ελλήνων Κυπρίων, που τα έκαναν δικά τους οι Τούρκοι από το 1973 μέχρι σήμερα, ψυχοπονάνε για τους προδότες και δοσίλογους Τσάμηδες!

Ύστερα, από όλα τα παραπάνω, είμαι υποχρεωμένος, σαν Έλληνας εκπαιδευτικός, να γράψω με κάθε λεπτομέρεια τα έργα και τις ημέρες των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας!

Αυτοί ήρθαν στο χώρο της Θεσπρωτίας το 17ο αιώνα. Κατοίκησαν στα πλουσιότερα χωριά που βρίσκονται στο Ν.Α. τμήμα της Θεσπρωτίας και συνορεύουν με τις πανέμορφες ακρογιαλιές του Β.Δ. Ιονίου!

Στις εύφορες αυτές περιοχές έζησαν πλουσιοπάροχα, αλλά ουδέποτε συμπεριφέρθηκαν ανθρώπινα στους Έλληνες της Θεσπρωτίας και, το χειρότερο, με τον ερχομό των Ιταλών και των Γερμανών ανταμώθηκαν και στράφηκαν με κάθε τρόπο και μέσο εναντίον του ελληνικού στοιχείου!

Ο αείμνηστος πατέρας μου, που υπηρετούσε το 1940 στη Διοίκηση Χωροφυλακής Ηγουμενίτσας, μου είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό: «Όταν το 1940 οι βάρβαροι κατακτητές του Μουσολίνι είχαν φτάσει 50 χλμ. έξω από την πόλη, ολόκληρη η δύναμη της Δ/σης εγκατέλειψε την Ηγουμενίτσα και στράφηκε με τα πόδια Ν.Α., για να φθάσει στην Πρέβεζα και απʼ εκεί με καράβι να φθάσει στην Αθήνα, που ακόμη ήταν ελεύθερη. Μαζί τους ήμουν κι εγώ με την οικογένεια του ανεψιού μου Σταύρου Λέττα. Καθώς περνούσαμε μέσα από τα χωριά των Τσάμηδων, δεχτήκαμε πυροβολισμούς από τα παράθυρα των σπιτιών τους. Σκορπιστήκαμε για να προφυλαχτούμε από τις σφαίρες του ανεπάντεχου εχθρού και ύστερα από κάμποσες μέρες φθάσαμε πολύ λιγότεροι από ότι είχαμε ξεκινήσει, στο λιμάνι της Πρέβεζας. Έτσι πολλοί σύντροφοί μας σκοτώθηκαν και άλλοι αιχμαλωτίστηκαν από τους Τσάμηδες και παραδόθηκαν αργότερα στους κατακτητές»!

Όταν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί σκλάβωσαν την πατρίδα μας, οι Τσάμηδες έτρεξαν και ανταμώθηκαν μʼ αυτούς! Από την ώρα εκείνη άρχισαν να διαπράττουν τα τρομερά τους εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας.

Στις 29 Σεπτεμβρίου του έτους 1943, με υπόδειξη δική τους, οι βάρβαροι του Χίτλερ συνέλαβαν και εκτέλεσαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τους 49 προκρίτους της Παραμυθιάς! Η πόλη αυτή θάφτηκε με αθώο ελληνικό αίμα και ο θρήνος και οι κλαυθμοί πλημμύρισαν ολόκληρη τη Θεσπρωτία! Το μίσος και ο πόθος της εκδίκησης των Θεσπρωτών έφθασε στο κατακόρυφο!

Ασφαλώς τα εγκλήματα των Αλβανοτσάμηδων της Θεσπρωτίας δε σταμάτησαν εδώ! Ο πολυγραφότατος φιλόλογος καθηγητής κ. Απόστολος Π. Παπαθεοδώρου στο βιβλίο του «Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας» καταγράφει λεπτομερώς τα εγκλήματα αυτών και τις καταστροφές, που με τόσο μίσος διέπραξαν.

Και τα: 1) Στην Ηγουμενίτσα: Εκτέλεσαν 100 και έκαψαν 239 σπίτια. 2) Στην Παραμυθιά: Εκτέλεσαν 140 και έκαψαν 514 σπίτια. 3) Στο Μαργαρίτι: Εκτέλεσαν 126 και έκαψαν 418 σπίτια. 4) Στο Φιλιάτι: Εκτέλεσαν 53 και έκαψαν 617 σπίτια. 5) Σε άλλες περιοχές: Εκτελέστηκαν 458 και έκαψαν 1818 σπίτια.
Ακόμη, καθώς ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου εξιστορεί, από τους Αλβανοτσάμηδες και τους κατακτητές δολοφονήθηκαν 632. Εξαφανίστηκαν 428, βιάστηκαν κορίτσια και γυναίκες 209. Απήχθησαν 31. Λεηλατήθηκαν ολοσχερώς 53 χωριά ελληνικά. Πυρπολήθηκαν σπίτια 2.332. Ακόμη διαρπάγησαν όλα τα ζώα των Ελλήνων Θεσπρωτών που ανέρχονταν σε πολλές δεκάδες χιλιάδες!

Ύστερα από τόσα εγκλήματα, φυσικό ήταν να πληρώσουν και αυτοί κάτι για τα αποτρόπαια και βάρβαρα εγκλήματά τους.

Όταν το μίσος και το πάθος έφθασαν στο απροχώρητο, το 1944, προτού ακόμη φύγουν οι κατακτητές, αντάρτες της οργάνωσης του Ζέρβα (ΕΔΕΣ), τους ανάγκασαν όλους, περίπου 16.000 νʼ αφήσουν τη Θεσπρωτία και να ζητήσουν προστασία στην Αλβανία!

Στη συνέχεια, όταν η οργάνωση του ΕΔΕΣ διαλύθηκε από τους αντάρτες του ΚΚΕ και τους συνεργάτες τους (Γερμανούς - Βούλγαρους - Αλβανούς), ξαναγύρισαν, ύστερα από πρόσκληση των ανταρτών του ΚΚΕ 7.000 Αλβανοτσάμηδες στη Θεσπρωτία.

Μετά την απελευθέρωση, από τους κατακτητές και αυτές οι 7.000 έφυγαν μαζί με τους κατακτητές Γερμανούς και έτσι «ξεβρώμισε» από τα μιάσματα αυτά η Θεσπρωτική Γη!

Αργότερα, στην ελεύθερη Ελλάδα, από το Στρατοδικείο των Ιωαννίνων προσκλήθηκαν όλοι οι εγκληματίες Τσάμηδες να δικαστούν για τα εγκλήματά τους. Δεν προσήλθε κανένας και έτσι καταδικάστηκαν ερήμην και τους αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια, με αποτέλεσμα οι περιουσίες τους να περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο!

Αυτούς τους Τσάμηδες ζητούν οι καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Το άρθρο μου αυτό, που έχει σα σκοπό να ενημερώσει τον κάθε Έλληνα που ίσως αγνοεί την ιστορία των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας που τόσα εγκλήματα διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας, θʼ αφήσω να το κλείσει ο φιλόλογος καθηγητής κ. Απόστολος Παπαθεοδώρου που έγραψε το βιβλίο «Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες» που είναι το 23ο απʼ όσα άλλα συνολικά συνέγραψε. Διότι κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτός καλύτερα από μένα γνωρίζει να τιμωρεί, τουλάχιστον γλωσσικά, όσους εγκλημάτισαν ή και εγκληματούν κάποιοι ακόμη και σήμερα.

Να λοιπόν πώς ζωγραφίζει τους Τσάμηδες ο μεγάλος συγγραφέας και λογοτέχνης: «Και ζητούν οι δήμιοι, οι υπάνθρωποι, οι εκτελεστές. Και ...βέβαια ..δικαιούνται να επιστρέψουν, ως φαντάσματα εωσφόρα, ως εφιάλτες, ως νεκροθάφτες, οι τύραννοι και δοσίλογοι...» και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής; Δεν υπάρχει καταισχύνη; Δεν υπάρχει αιδώς και μνήμη; Αυτά τα αιματηρά γεγονότα!.. Άφησαν ξωπίσω τους το πένθος, τους ορθωμένους σταυρούς!..».

Αυτά για την ώρα κ. Καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια! Σεις όμως αγνοείτε σκοπίμως ίσως, τα πάντα. Πρέπει να γνωρίζετε και τούτο: «Η γνώση και η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας είναι η καλύτερη γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών». Αυτό το τελευταίο, ας το έχουν υπʼ όψη τους και τα κράτη τα γειτονικά μας! Ας τα έχουν υπʼ όψη τους και οι γείτονές μας Σκοπιανοί, που στηριγμένοι στις μεγάλες δυνάμεις έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που δε δίστασαν να επέμβουν και στα εσωτερικά της χώρας μας.

Στο γειτονικό μας αυτό κράτος περίσσευσε η αχαριστία και η αδιαντροπία! Αγνοούν σκοπίμως ότι το κράτος μας τους έδωσε ψωμί να φάνε όταν έφυγαν από τη Σερβία. Αγνοούν ακόμη ότι εμείς έχουμε επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην πατρίδα τους και απασχολούμε πάνω από 20.000 εργάτες Σκοπιανούς! Ντροπή τους!

Πηγη Π.Λ

Γράφει: Βασίλης Λέττας

http://www.neb.gr/