Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μόνος του σταυρώνετε ο π. Βαρθολομαίος τασσόμενος με Ανθελληνικούς κύκλους, απομακρυσμένος από το Ελληνικό Έθνος.


Πιστεύουμε οτι η συνάντηση στο φανάρι πρέπει να ήταν πολύ εποικοδομητική μετά απο την ανταλλαγή απόψεων τους ! Μπράβο ταιριάζετε αρκετά θα λέγαμε !

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ. (Τι καλά που περνούσαμε μαζί με τους Τούρκους…) «…στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και τής προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους). Με μια λέξη είναι προϊόν του εθνολαϊκισμού”.http://ecology-salonika.org/lib/?p=421


ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ.
. Τα ανθελληνικά σας συναισθήματα ξεχειλίζουν μέσα από τις δηλώσεις σας εκφράζοντας του αγωνιστές του 21’ «ξεβράκωτους»! Και εννοούσε βέβαια τους ήρωες του ’21… Που ξεσηκώθηκαν λέει τότε και χάλασαν την καλή σχέση που είχαν για 400 χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι!

Από το 1961 μέχρι το 1963 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ως έφεδρος αξιωματικός στον τουρκικό στρατό.Όσοι έχετε υπηρετήσει έφεδροι αξιωματικοί αλλά γενικότερα έχετε περάσει από τέτοια σχολεία γνωρίζετε την εκπαίδευση το φρόνημα και την φιλοπατρία που ασκείται στον κάθε εκπαιδευόμενο.Εδώ όμως μιλάμε για Τουρκία , τον αιώνιο εχθρό της Ελλάδος, ο οποίος έχει διαπράξει άπειρα εγκλήματα πολέμου ενάντια στον ελληνισμό.
Οικουμενικέ πατριάρχη ας αφήσουμε το ενδεχόμενο ότι μπορούσατε να αρνηθείτε την εφεδρεία και να υπηρετούσατε σαν απλός στρατιώτης και ερχόμαστε στην εκπαίδευση και στην νοοτροπία σας μέσα από τα δυο χρόνια στρατιωτικής υποχρέωσης στον τουρκικό στρατό. Τα ανθελληνικά σας συναισθήματα ξεχειλίζουν μέσα από τις δηλώσεις σας εκφράζοντας του αγωνιστές του 21’ «ξεβράκωτους»! Και εννοούσε βέβαια τους ήρωες του ’21… Που ξεσηκώθηκαν λέει τότε και χάλασαν την καλή σχέση που είχαν για 400 χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι!
Ο πόλεμος τελείωσε αν και γνωρίζουμε την θέση σας αν ζούσατε στα χρόνια του 21’, αλλά ερχόμαστε σε ένα νέο είδος πολέμου χωρίς να πέφτει σφαίρα και σταγόνα αίμα, κατέχετε την θέση του συνηγόρου απέναντι στο τουρκικό κράτος για το ζήτημα της Θράκης, προσπαθείτε να δημιουργήσετε πανίσχυρη τουρκική μειονότητα δίνοντας ότι ζητούν οι τούρκοι. Είστε υπεύθυνος για την κοσσοβοποιήση της Θράκης και βάζετε ένα λιθαράκι υπέρ της διεκδίκησης των μουσουλμανικών συμφερόντων.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ανταλλαγή της σχολής της Χάλκης είναι κάτι άνισο, ξεπουλώντας ουσιαστικά την Θράκη. Η περίφημη σχολή της Χάλκης δεν είναι και δεν σημαίνει τίποτα για το τουρκικό κράτος, αντίθετα με τα τουρκικά κεκτημένα σε βάρος των ελλήνων !