Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία των Ελλήνων! Καμία πρόταση για εορτασμό με μέτρα, οριζόντιο ''μαχαίρι''


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΥΔΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ – ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Με διανομή αγιασμού σε μπουκαλάκι, έξω από τις Εκκλησίες, ετοιμάζεται να απαντήσουν οι ιερείς στην απαγόρευση τέλεσης λειτουργιών καθώς και αγιασμού των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με το MEGA, το κλείσιμο των εκκλησιών έχει προκαλέσει την οργή των ιερέων και γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρχιεπίσκοπος συγκαλεί εκτάκτως τη Δευτέρα συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αρκετοί ιερείς σκοπεύουν να βγάλουν τον αγιασμό στα προαύλια, μετά την τέλεση λειτουργίας στην κλειστή εκκλησία, όπου θα δοθεί στους πιστούς με ατομικά μπουκαλάκια. Με αποστάσεις και με σειρά προτεραιότητας ένας ένας οι πιστοί θα περιμένουν έξω από τους ναούς υπό την επίβλεψη των νεωκόρων.

Μετά το τέλος της ακολουθίας των Θεοφανείων ιερείς και προσωπικό των εκκλησιών θα ανοίξουν την πόρτα θα βγουν έξω και θα μοιράσουν τον αγιασμό σε ατομικά δοχεία.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του «σκληρού» lockdown που τέθηκε εκ νέου σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%92%ce%9b%ce%95%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%a3%ce%a4%ce%91%ce%a5%ce%a1%ce%9f-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%91%ce%99%ce%9c%ce%9f%ce%9d%ce%99%ce%96%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%99/