Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Έρευνα στη Νορβηγία μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε γηροκομείο που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer


 Εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι δύο τρόφιμοι σε γηροκομείο πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, ενώ πραγματοποιείται σχετική έρευνα. 

Εμβολιασμός

Εμβόλια: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες - Τι ισχύει για τις αλλεργίες

«Πρέπει να αξιολογήσουμε αν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή αν πρόκειται για σύμπτωση το γεγονός ότι συνέβη μετά τον εμβολιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ιατρικός διευθυντής Στάινερ Μάντσεν.

Πρόσθεσε ότι, εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση. Περίπου 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε γηροκομεία στη Νορβηγία.

Τόσο ο Οργανισμός όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διερευνούν τους θανάτους. 

Εμβόλιο της Pfizer

Υγειονομική υπάλληλος πέθανε ξαφνικά δύο ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Οι καταγεγραμμένες παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπιες και παροδικές, παρότι έχουν υπάρξει αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανθρώπους με σχετικό ιστορικό.

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου.


https://sputniknews.gr/kosmos/202101069305536-ereuna-sti-norvigia-meta-ton-thanato-dyo-anthropon-se-girokomeio-pou-eihan-kanei-to-emvolio-tis/