Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Συλλήψεις Ορθοδόξων Χριστιανών που ήθελαν να Αγιαστούν τα ύδατα. Πάραυτα στην Τουρκία, ο Ερντογάν επέτρεψε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έγιναν κανονικά τα Θεοφάνεια με ρίψη Σταυρού στον Βόσπορο


Θεοφάνεια: Τρεις προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη – Έριξαν Σταυρό στον Θερμαϊκό - Βίντεο
Μετά από διαδικτυακό κάλεσμα ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο και επιχείρησε να ρίξει Σταυρό στο νερό, όπως γίνεται κατά τον αγιασμό των υδάτων.
Σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά την προσπάθεια μίας ομάδας να ρίξει στον Θερμαϊκό τον Σταυρό, όπως γίνεται κατά τον αγιασμό των υδάτων.
Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Οι προσαχθέντες είναι μία γυναίκα και δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων ο Δημήτρης Ζιαμπάζης από τους Ενωμένους Μακεδόνες. Προηγήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα και συγκέντρωση μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου στο πλαίσιο ομιλίας έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε από διάφορους ιερείς να προχωρήσουν σε αγιασμό των υδάτων ρίχνοντας τον Σταυρό, ωστόσο κανείς δεν δέχτηκε. Κριτική ασκήθηκε και κατά της Ιεράς Συνόδου.

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Από το πρωί η παρουσία της αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν έντονη, ενώ οι αρχές επενέβησαν όταν έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί η ρίψη Σταυρού.

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και ακολούθησαν οι δύο συλλήψεις. Η ένταση συνεχίστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις να ελέγχουν πολίτες, ενώ κάποιοι τους φώναζαν «ντροπή».

https://sputniknews.gr/thessaloniki/202101069304662-theofaneia-dyo-syllipseis-sti-thessaloniki--epiheirisan-na-rixoun-stauro-ston-thermaiko/