Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Κίνηση πολιτικής ανυπακοής από εστιάτορες στην Ιταλία



Κίνηση πολιτικής ανυπακοής από εστιάτορες στην Ιταλία

Πολιτική ανυπακοή από τα ρεστοράν στην Ιταλία… Άνοιξαν τις πόρτες στους πελάτες τους

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Ιταλία που λόγω των περιορισμών της πανδημίας επιτρέπεται να παρέχουν μόνο υπηρεσίες σε πακέτα, ξεκίνησαν μία κίνηση πολιτικής ανυπακοής και άνοιξαν τα καταστήματά τους.

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων που επί τέσσερις περίπου μήνες δεν δέχονται πελάτες, ανέφεραν πως βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και από τις 15 Ιανουαρίου άρχισαν κίνηση πολιτικής ανυπακοής.

Στην κίνηση για πολιτική ανυπακοή, που οργανώθηκε μέσω των social media, εντάχθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις από 48 πόλεις. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως λόγω της κίνησης αυτής έχει αυξήσει τους ελέγχους και ότι θα επιβάλλονται ποινές και στους πελάτες.

….

Ο επιχειρηματίας ανέφερε πως με τα 2.000 ευρώ που πήραν ως βοήθεια από το κράτος τους τελευταίους τρεις μήνες, δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα έξοδα για το ρεύμα ενός μηνός.

Οι εστιάτορες που μετείχαν στην επονομαζόμενη “ευγενική διαμαρτυρία”, αν και είχαν ανακοινώσει πως θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους αλλά δεν θα προσφέρουν φαγητό, στα social media δημοσιεύτηκαν εικόνες που φαίνεται πως σε κάποια εστιατόρια προσφέρθηκαν φαγητά.

Επίσης φάνηκε πως υπήρξε αντίδραση από τους πελάτες όταν μετέβη η αστυνομία για έλεγχο. Σε επιχειρηματίες που μετείχαν στην κίνηση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λίγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, υποστήριξε την κίνηση πολιτικής ανυπακοής.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italyada-restoranlardan-sivil-itaatsizlik-kapilarini-musterilere-actilar-6213472/?utm_source=avrupadanhaberler&utm_medium=free&utm_campaign=avrupahaber

16/1/2021

https://tourkikanea.gr/international/italy-9/