Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Το δημοσίευμα είναι του 2010, απο τότε πέρασαν 10 χρόνια εξέλιξης!


 Έρχονται χάπια με μικροτσίπ

Ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ μέσα σε χάπι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ενάμιση χρόνο,

πρόκειται να αλλάξει σελίδα στον τρόπο λήψης των έξυπνων θεραπειών.Εν αρχή θα δίδεται σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ μέσα σε χάπι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ενάμιση χρόνο, πρόκειται να αλλάξει σελίδα στον τρόπο λήψης των έξυπνων θεραπειών. Εν αρχή θα δίδεται σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ μέσα σε χάπι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ενάμιση χρόνο, πρόκειται να αλλάξει σελίδα στον τρόπο λήψης των έξυπνων θεραπειών. Εν αρχή θα δίδεται σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία Novartis θα έχει πολλές ακόμη εφαρμογές.

Όταν ο ασθενείς καταπιεί το χάπι που περιέχει το μικροσκοπικό τσιπ «Proteus», το οξύ το στομάχου το ενεργοποιεί και αυτό αποστέλλει πληροφορίες σε ένα μικρό επίδεσμο με ειδική πλακέτα που έχει επικολληθεί στο δέρμα. Αυτό με τη σειρά του μεταδίδει τα ιατρικά δεδομένα σε ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο ή τα στέλνει στο θεράποντα γιατρό μέσω Ίντερνετ.

Μετρό : Καρέ καρέ η φρικιαστική επίθεση στον σταθμάρχη από νεαρούς τραμπούκους

Το τσιπάκι συλλέγει από το στομάχι αρκετές βιομετρικές πληροφορίες, όπως τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος και να μεταδώσει δεδομένα ότι ο ασθενείς λαμβάνει τη δραστική του ουσία και πως αυτή δρα όπως θα έπρεπε.

«Προχωράμε μπροστά στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και ελπίζουμε τους επόμενους 18 μήνες να έχουμε έτοιμο το έξυπνο χάπι ώστε να καταθέσουμε φάκελο και να λάβουμε έγκριση για την κυκλοφορία του, τουλάχιστον στην Ευρώπη», λέει ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Novartis, Trevor Mundel

Το χάπι – chipθα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ασθένειες που χρειάζονται ιδιαίτερη δοσολογία φαρμάκων, θα μειώνει της ημέρες νοσηλείας επειδή δεν θα χρειάζεται να παραμένει στο νοσοκομείο για τη ρύθμιση των φαρμάκων και επιπλέον θα σώσει όλους όσους δεν συμμορφώνονται με τις θεραπείες τους.

Η εταιρεία επένδυσε 24 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο για να αποκτήσει τα δικαιώματα στη χρήση τεχνολογίας «chip-in-a-pill» (τσιπ μέσα στο χάπι) από την ProteusBiome Biomedical που έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Μια κίνηση που αποσκοπούσε στο να αποκτήσει ανταγωνιστικό προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Επειδή τα υπάρχοντα φάρμακα απλώς θα προστίθενται στον Proteus, η Novartis δεν προτίθεται να κάνει αναλυτικές κλινικές δοκιμές για νέο φάρμακο, όπως προβλέπει ένα πρωτόκολλο, αλλά θα κάνει τεστ βιο-ισοδυναμίας για να αποδείξει ότι το χάπι με το τσιπ δεν διαφέρει από το αρχικό χωρίς το τσιπ.


https://www.tanea.gr/2010/11/09/health/erxontai-xapia-me-mikrotsip/