Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Στην Καλιφόρνια σταματά παρτίδα του εμβολίου Moderna λόγω «υψηλότερου από το συνηθισμένο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών».



Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιωματούχοι υγείας της Καλιφόρνιας ζήτησαν από τους προμηθευτές εμβολίων να σταματήσουν να χορηγούν μια παρτίδα Moderna (mRNA)
 μετά από μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα ανεπιθύμητων ενεργειών, πιθανώς σχετιζόμενες με αυτό το εμβόλιο. Οι δόσεις της παρτίδας Moderna “041L20A” θεωρούνται ύποπτες ότι προκαλούν “υψηλότερο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών από το συνηθισμένο” και πρέπει να διατηρηθούν έως ότου μπορεί να διεξαχθεί σωστή έρευνα, δήλωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια την Κυριακή.

Ο κρατικός επιδημιολόγος Δρ Erica S. Pan δήλωσε ότι “τουλάχιστον 10 άτομα” υπέφεραν από “πιθανή σοβαρή αλλεργική αντίδραση” και απαιτήθηκε ιατρική βοήθεια τις τελευταίες 24 ώρες μετά τη λήψη της συγκεκριμένης παρτίδας εμβολίου. Όλα τα περιστατικά φαίνεται να έχουν συμβεί σε μια κοινοτική κλινική που διαχειρίστηκε την παρτίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες,αυτή έκλεισε για αρκετές ώρες μετά την έναρξη της σειράς ανεπιθύμητων ενεργειών, πριν από τη μετάβαση σε άλλη παρτίδα του φαρμάκου.rt 18/1/2118/1/21

dimpenews.com

dimpenews.com