Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Οι ενέργειες στην Ουκρανία έβλαψαν την Ορθοδοξία''

 
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, πιστεύει ότι οι πολιτικοί παράγοντες βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό πίσω από το σχισματική Εκκλησία στην Ουκρανία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό -RT- ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, υπογράμμισε ότι "η ορθόδοξη ενότητα είναι μια κόκκινη γραμμή μέσω της οποίας δεν μπορεί να περάσει."
"Όσον αφορά την κατάσταση με την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ουκρανικό κράτος, θέλω να εκφράσω την λύπη μου, γιατί αυτές οι ενέργειες έχουν βλάψει την Ορθόδοξη Εκκλησία" δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.
Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης ανέφερε: "Ελπίζαμε ότι όλα αυτά τα βήματα δεν θα ήταν τόσο γρήγορα, ώστε να ληφθούν και οι απόψεις άλλων εκκλησιών και μέσω αυτών να επιτευχθεί συμφωνία".
"Δεν λέμε εμείς ότι αυτό το σχίσμα είναι μόνο πολιτικό, αλλά φαίνεται ότι συμμετάσχουν σε αυτό διάφοροι παράγοντες πολιτικοί και άλλοι, οι οποίοι είναι πίσω από αυτό το πρόβλημα" - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ιωάννης.
Τέλος να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Σερβίας δεν θα αναγνωρίσει την νέα εκκλησιαστική δομή στην Ουκρανία