Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΌΧΙ Κληρικών για μισθοδοσία – Θέλουν να ξεφορτωθούν τους ενοχλητικούς ιερείς

 
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η χθεσινή δημοσιοποίηση των κυβερνητικών θέσεων για τη μισθοδοσία των κληρικών. Με σκληρή γλώσσα απαντούν οι Ιερείς στο «νέο σχέδιο».

 «Η εμμονή της Κυβέρνησης δε θα περάσει» –  Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι «Πώς θα ξεφορτωθούμε τους 10.000 κληρικούς για να αξιποιήσουμε τους 10.000 κωδικούς για άλλους αλλότριους σκοπούς», δηλώνει σε έντονο ύφος στο dogma.gr , ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου .
 
 
Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για τη μισθοδοσία τους.  Εκφράζοντας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου την έντονη δυσαρέσκεια των κληρικών για τις κυβερνητικές θέσεις, δήλωσε ότι «η θέση του Ι.Σ.Κ.Ε παραμένει αμετάβλητη» καθώς  «τίποτα καινούργιο δεν προσέφερε χθες ο Υπουργός Παιδείας με το κείμενο που έδωσε στην Επιτροπή Διαλόγου, εξ’ και η Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει τα θέματα για τα οποία είναι εξουσιοδοτημένη, παραπέποντας το θέμα της μισθοδοσίας στο στην Ιεραρχία».
«Όσα διαβάσαμε είναι τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Σερβιρισμένα με έναν διαφορετικό τρόπο, καθησυχαστικό για το Υπουργείο, ανησυχητικό για εμάς λόγω της εμμονής του Υπουργείου να θέλει να κάνει κάτι ζημιογόνο για τους ιερείς», συνέχισε σε  ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε.
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ενώ το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να… «χρυσώσει το χάπι στους κληρικούς, εκείνοι προτιμούν τον ειλικρινή διάλογο, ο οποίος φάνηκε ότι δεν υπάρχει», τονίζοντας ότι ανέμεναν τις προτάσεις του Υπουργείου από το περασμένο έτος…
Αμφισβητώντας τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου αναρωτήθηκε » Πώς είναι δυνατόν να προτείνει την ίδρυση νέου Ταμείου Μισθοδοσίας – ανεξάρτητο από τη Ενιαία Αρχή Πληρωμών- , το οποίο θα δέχεται ως επίδομα το ποσό της μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να μας πληρώνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;».
Ακούστε τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στο dogma.gr

https://www.dogma.gr/