Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Οι «Πρέσπες» άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου: «Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα & Καβάλα είναι όλα δικά μας» λένε οι Αλβανοί

 
H Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε επιπλέον προβλήματα στον Ελληνισμό πέραν της εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και μαζί της τα κληρονομικά και ιστορικά της δικαιώματα, καθώς και έτεροι «φιλικοί» γείτονες πήραν το «σήμα» ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη και εύκολα παραχωρεί ακόμη και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην επικράτειά της.
Έτσι μετά την Άγκυρα που κατάφερε με την επίσκεψη Τσίπρα να δημιουργήσει ένα πακέτο διεκδικήσεων στο οποίο η Ελλάδα μόνο χάνει καθώς η ίδια δεν ζητάει τίποτα, τώρα είναι η σειρά των Αλβανών να ζητούν διαμέσου των αλβανικών ΜΜΕ ελληνικά εδάφη.
Δημοσιεύουν χάρτες όπου πόλεις όπως τα Ιωάννινα και μεγάλο μέρος της Ηπείρου, όλη η Μακεδονία, η Θεσσαλία μέχρι τη Λάρισα, ακόμα και η Χαλκιδική θεωρούνται «αλβανικές»!
Ο παλιός χάρτης, δείχνει πως ήταν η κατάσταση στην περιοχή το 1881 όταν η Αλβανία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Το ερυθρό τμήμα του χάρτη φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», αναφέρει το αλβανικό άρθρο!
Φυσικά αυτό που επιχειρούν οι Αλβανοί είναι να δημιουργήσουν ζήτημα Τσαμουριάς με βάση το οποίο θα εγείρουν αξιώσεις σε ελληνικές περιοχές.
Πολλοί μπορεί να μην το παίρνουν αυτό στα σοβαρά, αλλά το πως κατέληξε το Σκοπιανό που από αστείο έγινε εφιάλτης δείχνει πως μπορεί να καταλήξει οποιοδήποτε ζήτημα εάν δεν αντιμετωπιστεί από την αρχή σοβαρά.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ενορχηστρωτής της κατάληξης του Σκοπιανού Τ.Σόρος είναι ο ίδιος άνθρωπος που συνδέεται μαζί με τον γιο του με στενή φιλία με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ε.Ράμα.
Μάλιστα πρόσφατα ο Άλεξ Σόρος, γιος του Τζόρτζ Σόρος, έφθασε στα Τίρανα σε μια επίσκεψη που είναι η δεύτερη σε λιγότερο από δύο μήνες.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο Άλεξ Σόρος έσπευσε στα Τίραν για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου με την φορολόγηση των σερβικών προϊόντων που απομακρύνει τη Σερβία από το τραπέζι του διαλόγου με την Πρίστινα και για την πιθανή μετακίνηση του Πανεπιστημίου του Τζορτζ Σόρος, που διώχθηκε από την Ουγγαρία από τον Βίκτορ Όρμπαν, να μεταφερθεί στα Τίρανα.
Ότι και να είναι πάντως η παρουσία της οικογένειας σε ένα κράτος το οποίο διεκδικεί και αυτό από την Ελλάδα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα είναι σίγουρα μη τυχαία.