Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα η άσκηση προσομοίωση επίθεσης ισραηλινών μαχητικών F16 και κατασκοπευτικού Gulfstream G550 κατά των ρωσικών S300 στη Συρία.



Εκτός της Κύπρου και η Ελλάδα έχει γίνει ένα προνομιούχο πεδίο ασκήσεων του Ισραηλινού στρατού …

Ολοκληρώνεται σήμερα η κοινή άσκηση των Ισραηλινών F-16 με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Αριθμός μαχητικών F-16 αλλά και ένα ιπτάμενο ραντάρ της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου.
Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τα ισραηλινά μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλίας με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Τα αεροσκάφη του Ισραήλ συνοδεύονταν σε κάθε πτήση τους από το ιπτάμενο ραντάρ Gulfstream G550 αναφέρει το news.gr.
Στην υπηρεσία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας  παραχωρήθηκε η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας αναφέρει το iskra.gr.
Το ίδιο μέσο προσθέτει πως έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν την Κυριακή στη βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα και από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, “Gulfstream G550”.Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορούσε  όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών επιχειρούσαν σε συνεργασία με όλες τις Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας ως τις 2 Νοέμβρη.

dimpenews.com