Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο ''αόρατος'' στρατός του Ερντογάν που πρέπει να υπολογίζει και η Αθήνα

 
Βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην Ιντλίμπ οπλαρχηγός της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι
Νεκρός βρέθηκε την Τρίτη τζιχαντιστής
οπλαρχηγός της τουρκόφιλης οργάνωσης Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, στην ύπαιθρο της επαρχίας της Ιντλίμπ, αρκετές ημέρες μετά την εξαφάνισή του.
  
Μιντιακοί ακτιβιστές που πρόσκεινται στη συριακή αντιπολίτευση έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο οπλαρχηγός Μοχάμεντ Αλ Σαγιέντ φονεύθηκε από άγνωστους δράστες στην περιοχή της πόλης Ουκαϊρμπάτ, στα βόρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ.
Ήταν χαμένος επί ένα δεκαήμερο. Όταν τον βρήκαν, το πτώμα του ήταν γαζωμένο από σφαίρες.
Η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι ήταν μια οργάνωση που δρούσε στην επαρχία του Χαλεπιού και μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, μέχρι που εκδιώχθηκε από εκεί από τον συριακό στρατό, για να καταφύγει στη γειτονική επαρχία της Ιντλίμπ.
Το 2014, ως συμμετέχουσα στο Συριακό Επαναστατικό Διοικητικό Συμβούλιο, έλαβε βοήθεια σε όπλα από τους Αμερικανούς -αντιαρματικές ρουκέτες TOW- και από τους Σαουδάραβες.
Πολλά μέλη της οργάνωσης είναι Τουρκμένοι, μια τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία, για αυτό και υποστηρίζεται σθεναρά από την Τουρκία.
Το 2017 προσχώρησε στη συμμαχία της συριακής Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ.
Το 2018 σχημάτισε με την άλλη τουρκόφιλη οργάνωση, την Αχράρ Αλ Σαμ, το λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Μέτωπο ως αντίπαλον δέος στη συριακή Αλ Κάιντα.
Ο αποκεφαλισμός κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με τα μέλη της οργάνωσης να ζητωκραυγάζουν ότι είναι χειρότεροι από το Ισλαμικό Κράτος.
Το 2017 έδειξαν στον Ντόναλντ Τραμπ αυτό το βίντεο και ο Αμερικανός Πρόεδρος έγινε έξαλλος.
Όπως λέγεται, ζήτησε να μάθει γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα η CIA υποστήριξαν μια τέτοια οργάνωση εξτρεμιστών. Απάντηση πειστική δεν έλαβε.
Αυτό είχε ως συνέπεια ο Αμερικανός Πρόεδρος να διατάξει την άμεση παύση του προγράμματος της CIA που υποστήριζε τους ισλαμιστές στη βόρεια Συρία.
 
Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.